Memisevic Man of the Match tegen Vitesse

4 oktober 2016 / vandaag

Samir Memisevic is door de supporters van FC Groningen verkozen tot de beste man van het veld aan Groningse zijde bij de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Bosnische verdediger kreeg via het officiële Twitter-account van de club meer dan veertig procent van de stemmen en gaat nu aan kop in de verkiezing van Essent Speler van het Jaar

FC Groningen verloor het duel in Arnhem met 2-1, nadat het via een strafschop al na vijf minuten op voorsprong was gekomen. Doelpuntenmaker Danny Hoesen eindigde in de verkiezing met bijna dertig procent van de stemmen als tweede. De nummers drie en vier waren respectievelijk Tom Hiariej en Ruben Jenssen.
 
Tussenstand
In de tussenstand van de verkiezing Essent Speler van het Jaar heeft Memisevic de koppositie nu overgenomen van doelman en aanvoerder Sergio Padt, die op de tweede plaats gezelschap heeft gekregen van middenvelder Tom Hiariej.
 
De Essent Man of the Match wordt ook in het seizoen 2016/2017 nog altijd na iedere thuiswedstrijd gekozen door middel van een verkiezing via SMS. Het sturen van het rugnummer van de favoriete FC-speler naar nummer 4040 (kosten 60 eurocent per stem) is voldoende voor het uitbrengen van de stem. Zowel supporters in het Noordlease Stadion als daarbuiten kunnen bij thuiswedstrijden stemmen op de Essent Man of the Match.
 
Gewijzigd
Nieuw dit seizoen is het stemmen via Twitter bij de 17 uitwedstrijden in de Eredivisie. Rond de 90ste minuut van de wedstrijd zullen vier spelers worden genomineerd, waarop vervolgens 24 uur lang kan worden gestemd via Twitter @fcgroningen.
 
De Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 per wedstrijd krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het klassement. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Essent Man of the Match doorslaggevend.
 
 
Uitslag Essent Man of the Match Vitesse-uit
 
1. Samir Memisevic 3
2. Danny Hoesen 2
3. Tom Hiariej 1
 
 
Tussenstand Essent Speler van het Jaar 2016/2017
 
1. Samir Memisevic 8
2. Sergio Padt 7
3. Tom Hiariej 7
4. Oussama Idrissi 6
5. Mimoun Mahi 5

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws