Memisevic en Mahi mogelijk er weer bij tegen ADO

9 februari 2018 / vandaag

Donderdagavond ging FC Groningen in De Kuip met 3-0 onderuit tegen Feyenoord. Komende zondag wordt in het Noordlease Stadion om 16.45 uur alweer afgetrapt tegen ADO Den Haag. De selectie van trainer Ernest Faber is dan naar alle waarschijnlijkheid weer wat ruimer, gezien de mogelijke terugkeer van Samir Memisevic en Mimoun Mahi.

Donderdag na afloop van Feyenoord-Groningen was Faber te spreken over de eerste helft waarin zijn ploeg op de been bleef. “Maar na de pauze zag je het kwaliteitsverschil met de 3-0 van Robin van Persie als beste voorbeeld daarvan,” blikte de FC-trainer kort terug. Vannacht rond half drie keerde de ploeg terug in de Stad.

Faber hoopt dat Memisevic en Mahi zondag weer een rol kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. “Zaterdagmiddag zullen Jan Hoekstra, Amir Absalem, Lars Kramer en Michael Breij met Jong FC Groningen de uitwedstrijd bij VVOG spelen. Zondag sluiten ze vervolgens weer aan bij de eerste selectie.”

Onbevangenheid
Donderdagavond debuteerde met Lars Kramer, na Ludovit Reis, Amir Absalem en Tom van de Looi, de vierde speler binnen één seizoen vanuit de Beloften-kern. Net als Reis en Van de Looi is Kramer zelfs nog een junior. “Zijn onbevangenheid kan een voordeel zijn”, stelt Faber. “Hij kletste erop en wilde zich graag meten met het grote Feyenoord. Voor alle vier spelers geldt dat ze mentaal goed bij de selectie passen. Ze zijn coachbaar en geven de juiste energie aan het team. Ze presteren op de trainingen en in wedstrijden van de Beloften, zijn constant en ze zijn weerbaar.”

Stabieler
Zondag gaat de FC in het Noordlease Stadion tegen ADO Den Haag op jacht naar de zesde zege van het seizoen. “Het moet zondag gebeuren. Na twee nederlagen is iedereen toe aan een overwinning. Een jong team kan wisselvallig zijn en daarom willen we graag stabieler worden. Er zit veel talent in onze groep. Bij ADO staat een ploeg met een mooie balans tussen ervaring en talent. We moeten in ons eigen stadion weer met durf en lef voetballen en verdedigend scherp zijn. We willen winnen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws