Memisevic en Elshot te gast bij FC Groningen – AZ

21 oktober 2021

FC Groningen speelt zondagavond om 20.00 uur de thuiswedstrijd in Euroborg tegen AZ. Nu de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven is de club voornemens voor iedere thuiswedstrijd een oud-speler uit te nodigen. Voor het duel met de Alkmaarders zijn dit er zelfs twee. Naast Kurt Elshot, is ook Samir Memisevic te gast. De Bosniër zal voor het eerst sinds zijn vertrek in 2020 terugkeren in Euroborg.

Memisevic vertrok aan het begin van 2020 uit Groningen en vervolgde zijn loopbaan bij het Chinese Hebei FC. Het is voor het eerst dat de voormalig captain van de club de mogelijkheid heeft om terug te keren in Groningen en afscheid te nemen van de supporters.
 
Weerzien
Memisevic speelde van 2016 tot 2020 drie-en-een-half seizoenen voor de Trots van het Noorden waarin hij tot 107 wedstrijden kwam en negen keer scoorde. De verdediger droeg meerdere wedstrijden de aanvoerdersband van FC Groningen. Momenteel wordt er niet gevoetbald in China en Memisevic is voor korte tijd in Nederland. De verdediger verheugt zich op het weerzien met zijn oude club.

1997 kurt elshot 43

Naast Memisevic is ook Kurt Elshot eregast tijdens FC Groningen – AZ. Elshot groeide op in Groningen en kwam via GVAV bij de FC terecht. Bij de Trots van het Noorden groeide de rechtsback uit tot publiekslieveling. Elshot speelde maar liefst 292 voor de club en staat daarmee in de top-10 van spelers met de meeste wedstrijden voor FC Groningen. Tegenwoordig is Elshot ondernemer en heeft een kledingzaak in de binnenstad.
 
Entertainment
FC Groningen roept supporters op om zondag op tijd naar Euroborg te komen. De club werkt vanwege de extra toegangscontroles met betrekking tot de coronamaatregelen en QR-codes met tijdsloten. De tijdsloten zijn hier te vinden. FC Groningen zorgt onder meer met content op de videoschermen voor extra entertainment. Daarnaast zullen Elshot en Memisevic hun gezicht laten zien bij de supporters in Euroborg.
 
Voorafgaand aan het competitieduel is vanaf 18.00 uur een fanplein ingericht aan de voorzijde van het stadion. Meer informatie hierover is te vinden in dit bericht. FC Groningen Horeca heeft voorafgaand aan het duel bij de verkooppunten op de publiekstribunes een speciale aanbieding. Een broodje Bratwust in combinatie met een grote bier of grote fris is te koop voor € 7,50.
 
Bereikbaarheid
Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar.
 
Vanaf de thuiswedstrijd tegen AZ gaat de FC Groningen buslijn 28 van het Hoofdstation via de Grote Markt en het UMCG naar het stadion weer rijden. Vertrektijden van deze extra ritten zijn beschikbaar via de reisplanner op onder meer de website van Qbuzz.
 
Bestel hier kaarten 

fanplein2

Laatste nieuws