Memisevic captain Groningen in Venlo

7 december 2018

FC Groningen speelt zondagmiddag 9 december de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo in De Koel. Het duel begint om 14.30 uur. Aanvoerder Mike te Wierik is geschorst en dus is Samir Memisevic zondagmiddag de captain van de Trots van het Noorden. Mateo Cassierra en Michael Breij sluiten na blessures weer aan bij de eerste selectie, die zaterdag al afreist richting Limburg.

Trainer Danny Buijs blikte op het wekelijkse perspraatje in het TopsportZorgCentrum nog eens terug op de thuiszege tegen NAC Breda. “Vier van onze vijf doelpunten ontstonden uit ‘diepte zonder bal’,” vertelde de FC-trainer. “Iets waarop we veel trainen en heel mooi om te zien dat het er dan op zo’n manier uitkomt in een wedstrijd. De vijfde goal kwam uit een hoekschop. Mooi dat we weer eens scoorden uit een standaardsituatie.”

Kerngroep
Buijs verregende donderdagavond in de Rotterdamse Kuip bij Feyenoord-VVV (4-1) en zag bij de Limburgse tegenstander van aanstaande zondag een ploeg die op vier plekken anders was dan de gebruikelijke elf spelers. “Ze hadden twee schorsingen,” weet de coach, “en van de andere twee verwacht ik dat ze er zondag gewoon weer bij zijn. Zij hebben in de competitie de ploeg die tot dusver het laagste aantal spelers heeft ingezet. Het gaat om de kwaliteit van die kerngroep. Ze hebben een ervaren ploeg en spelen natuurlijk op kunstgras.”

Buijs heeft naast de geblesseerde Jannik Pohl niet de beschikking over zijn aanvoerder Mike te Wierik. “Samir Memisevic is reserveaanvoerder en dus draagt hij zondag de band. Hij heeft niet alleen kwaliteit, maar vertoont ook leiderschap. Hij is onomstreden in die rol. Ik neig ernaar hem centraal achterin te zetten, omdat de rest van de verdedigingslinie wat jong is. In dat geval speelt Tom van de Looi op het middenveld. Ten opzichte van het alternatief Lars Kramer heeft Van de Looi meer Eredivisie-ervaring.”

Repareren
Buijs is met zijn ploeg al een aantal weken bezig de eerder opgelopen schade in de competitie te ‘repareren’, door wedstrijden te winnen. “Op die manier pakken we punten en kunnen we stijgen op de ranglijst. In januari hebben we een mogelijkheid om de balans in de selectie wellicht weer wat te repareren. We zijn momenteel op sommige posities vrij kwetsbaar, omdat die niet dubbel bezet zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de positie van rechtsback. Dan moet je meteen met meerdere spelers gaan schuiven.”

Zondagmiddag zullen maar liefst 312 FC-supporters aanwezig zijn in het uitvak van VVV-Venlo. “De afgelopen weken hebben we een aantal wedstrijden verdiend gewonnen en twee keer waren we heel dichtbij een resultaat tegen een topclub. Het gaat er niet om waar je in oktober of januari staat op de ranglijst, maar die eindstand na 34 competitieduels is van belang. VVV-uit is weer een mooi meetmoment. Na de zege tegen NAC kunnen we weer laten zien hoe we het in een uitwedstrijd doen.”

Laatste nieuws