string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Meerdink per direct terug in selectie Jans.

Donderdag 29 januari 2009 om 14:30

Martijn Meerdink keert per direct terug bij de eerste selectie van FC Groningen. Een gesprek met de technische staf heeft donderdagmiddag de lucht geklaard. Trainer Ron Jans: “Dit is voor alle partijen een goede zaak.”

Meerdink werd half december teruggezet naar de selectie van Jong FC Groningen. De 32-jarige middenvelder had geweigerd om in de slotfase van de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente in te vallen. Een gesprek over dit voorval tussen trainer en speler leverde daags na het incident niets op. Er was eerder sprake van verwijdering tussen beiden. Jans zag geen andere mogelijkheid Meerdink te verbannen uit de eerste selectie. Meerdink zelf liet weten in de winterstop FC Groningen te willen verlaten.
Geen concrete belangstelling
Voor Meerdink kwam er de afgelopen maand echter geen concrete belangstelling. Al die tijd trainde en speelde de routinier bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Donderdagmorgen belde Meerdink naar Jans met de vraag of er een gesprek kon komen. De trainer stemde hiermee in.
“We hebben een goed gesprek gehad”, vertelt Jans. “We hebben de situatie besproken en de zaak uitgesproken. Martijn heeft zich gedurende zijn periode bij de Beloften op een positieve wijze gemanifesteerd. Wij zien daarom nu geen beletsel meer om hem weer bij de eerste selectie te laten aansluiten. Hij maakt dan ook per direct weer deel uit van het team. Dit is voor iedereen het beste en ik ben zeer tevreden dat we het op deze manier hebben weten op te lossen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard