string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Meerdink haakt af; Stenman vraagteken.

Vrijdag 01 mei 2009 om 14:45

FC Groningen speelt zondagmiddag in Volendam tegen de plaatselijke FC. Marcus Berg en Gonzalo Garcia keren terug bij de selectie. Daar staat tegenover dat Gibril Sankoh (geschorst) en Martijn Meerdink (blessure) er niet bij zijn. De inzetbaarheid van Fredrik Stenman is nog een vraagteken.

De blessurelijst bestaat naast Meerdink uit Nicklas Pedersen en Petter Andersson die afgelopen week uit Zweden terugkeerde om zijn revalidatie in Groningen voort te zetten. “We hebben ons vandaag (vrijdag – red.) op het kunstgras van derdeklasser De Vogels voorbereid. Het is één van de beste velden in de omgeving en weer van een nieuwe generatie. Het rubber is minder aanwezig en de bal liep snel.”

Trainer Ron Jans heeft met zijn ploeg nog één punt nodig om definitief als zesde te eindigen in de Eredivisie. “Het gevaar ligt op de loer dat iedereen denkt dat we er toch al zijn, maar zo is het natuurlijk nog niet. We hebben hoe dan ook geen zin ons door Volendam te laten verslaan. We moeten het op eigen kracht doen en willen in Volendam winnen.”

“Het is een team waarvan ik de eerste tien duels vond dat ze niet Eredivisie-waardig waren. Maar je ziet toch dat ze beter zijn geworden omdat ze de kans kregen op een hoger niveau te spelen. Ze hebben een goede doelstelling door steeds te roepen dat ze maar één ploeg onder zich hoeven te houden. Daarmee is de druk niet te hoog geworden.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard