string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Meer spelers beschikbaar tegen Volendam.

Vrijdag 07 november 2008 om 15:02

Aanstaande zondag zijn Andreas Granqvist, Fredrik Stenman, Oluwafemi Ajilore en Tom Hiariej weer inzetbaar voor het thuisduel met FC Volendam. Zij ontbraken vorige week in de uitwedstrijd tegen NAC Breda door een schorsing en blessures.

Granqvist heeft zijn schorsing na de dubbele gele kaart tegen NEC erop zitten. Stenman en Ajilore ontbraken zowel uit tegen NEC als NAC Breda en zijn weer hersteld. Tom Hiariej stond vier wedstrijden langs de kant en speelde afgelopen maandag weer een volledige wedstrijd in de Beloften.
Niet inzetbaar is Sepp De Roover die donderdag een MRI-scan onderging aan het bovenbeen. Daarop was te zien dat hij gezond is. Ron Jans: “We willen met Sepp helemaal niets forceren. Als het echt had gemoeten dan had hij kunnen spelen, maar we kijken niet naar de korte termijn. We hebben liever dat hij weer helemaal fit wordt en de rest van het seizoen kan spelen.”
Evgeniy Levchenko speelde maandag weliswaar een gehele wedstrijd in de Beloften, maar kreeg een kleine terugslag en is er zondag nog niet bij. Voor Jeroen Veldmate – die morgen zijn twintigste verjaardag viert – geldt hetzelfde. Martijn Meerdink volgt een aangepast programma. Hij speelde een helft in de Beloften en zal maandag in Jong Groningen mogelijk weer wat meer minuten maken in de thuiswedstrijd tegen Jong Twente. De inzetbaarheid van Paul Matthijs tenslotte is nog een vraagteken. Hij was vandaag (vrijdag – red.) voor het eerst bij de groep en liep na de tweemaal negentig minuten in drie dagen ‘op zijn tandvlees’.
Volendam
“Ik heb die wedstrijd van Volendam tegen De Graafschap bekeken. Het was een verdiende overwinning van Volendam dat altijd een voetballende spelopvatting heeft en meer uitstraalde te willen winnen. Bij Volendam zijn ze realistisch en zou een vijftiende plek gelijk staan aan het kampioenschap. Ze kunnen heel goed vanuit een gesloten organisatie spelen. Wij zullen daar aanvallend spel tegenover stellen en proberen natuurlijk weer vroeg te scoren om de wedstrijd open te breken. Wij moeten deze wedstrijd winnen!”
Trainer Frans Adelaar van FC Volendam hoopt op een off-day van FC Groningen. Zo liet hij optekenen in het programmaboekje van aanstaande zondag: “Ik hoop dat FC Groningen niet het normale niveau zal halen en dat wij zelf een heel goede wedstrijd spelen, dan hebben we een kans op resultaat. Zo niet? Dan wordt het een zeer lastige wedstrijd. Maar dat geldt voor elke tegenstander die naar Euroborg komt. Zeker thuis is Groningen in staat van iedere tegenstander te winnen. Aanvallend is de ploeg erg sterk en verdedigend heel degelijk.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard