Meer publiek, dus drukker, dus kom op tijd!

1 oktober 2021

FC Groningen trapt vanavond (vrijdag 1 oktober) voor eigen publiek speelronde 8 van dit Eredivisie-seizoen in gang. FC Twente is om 20.00 uur in Euroborg de tegenstander van de Trots van het Noorden. Het is de eerste thuiswedstrijd voor FC Groningen na de versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor er weer voor een vol stadion gespeeld kan worden.

Omdat er nog wel toegangseisen worden gesteld aan het bezoeken van voetbalwedstrijden, betekent dit tegelijkertijd dat er naast meer supporters en sponsors er ook een grotere toeloop zal zijn op weg naar het stadion en extra drukte bij de ingangen van Euroborg. FC Groningen roept kaarthouders dan ook op om zich te houden aan het gecommuniceerde tijdslot óf nog eerder naar het stadion te komen, zodat iedereen op tijd op zijn of haar plekje als het eerste fluitsignaal in Euroborg klinkt. Overigens wordt het eerste fluitsignaal  van de wedstrijd ook deze speelronde in de Eredivisie gegeven door supporters. Ook in Euroborg zal een FC-supporter de wedstrijd tegen FC Twente in gang zetten.
 
QR-code
Supporters zijn welkom wanneer ze volledig zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat via het kosteloze ‘testen voor toegang’ kunnen laten zien. Supporters moeten dit kunnen aantonen via een QR-code van de CoronaCheck-app. Let op dat deze QR-code voor Nederland geldig is. Vergeet je geldige legitimatiebewijs niet. Net als eerder dit seizoen werkt FC Groningen met vier verschillende tijdsloten.
 
Tijdsloten
De club roept haar supporters op om tijdig naar het stadion te komen en zich aan die tijdsloten te houden. Supporters kunnen ook eerder naar binnen dan het aangegeven tijdslot. Via de volgende link zijn zowel de tijdsloten als de wijze waarop de QR-code te verkrijgen is te vinden: https://www.fcgroningen.nl/corona-wedstrijdinformatie.
 
Wanneer alle supporters zich aan de aangegeven tijdsloten houden, kunnen we er zeker van zijn dat alle bezoekers op tijd in het stadion aanwezig zijn en de aftrap niet hoeven te missen. Dus niet alleen jij bent dan op tijd binnen, ook je medesupporters.

Groby

Groby
Jonge supporters kunnen vrijdagavond met Groby op de foto. De mascotte van FC Groningen heeft speciaal voor het duel met FC Twente een frame bij zich in de vorm van een voetbalplaatje. FC Groningen is ter ere van het 50-jarig jubileum samen met partner Jumbo een actie gestart waarbij in 28 Jumbo’s in de regio voetbalplaatjes van de FC kunnen worden gespaard. Heb jij je album al vol? Zorg vrijdag dat je een uniek voetbalplaatje maakt en ga op de foto met Groby.
 
Voor leden van amateurverenigingen aangesloten bij het FC Groningen Amateurconvenant heeft de club een mooie actie. Zij kunnen via hun club tegen een speciaal tarief een kaart bestellen. De contactpersonen van de amateurclubs hebben hierover afgelopen week meer informatie ontvangen.
 
Bereikbaarheid
Ook dit seizoen is Euroborg, net als ieder ander stadion in het betaalde voetbal, rookvrij. Supporters die naar het stadion komen, dienen rekening te houden met onder meer werkzaamheden op verschillende plaatsen in Groningen. Kom bij het wedstrijdbezoek niet voor onaangename verrassingen te staan en bekijk ruim voor vertrek de actuele stand van zaken op www.groningenbereikbaar.nl
 
Supporters kunnen ook kiezen om gebruik te maken van pendelbussen van sponsorrelatie Drenthe Tours. Deze rijden vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk van en naar Euroborg. Een retourtje met de pendelbus kost € 3,- per persoon, waarbij alleen een pinbetaling mogelijk is.

_MG_5586

Laatste nieuws