string(9) "claudebot"

Meer opties lonken voor Buijs.

Vrijdag 12 maart 2021 om 13:05

FC Groningen speelt morgenavond, zaterdag 13 maart, in speelronde 26 van de Eredivisie thuis tegen FC Emmen. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 20.00 uur. In het door de coronacrisis sowieso al bijzondere seizoen is het opmerkelijk dat beide ploegen elkaar nu pas voor het eerst in competitieverband treffen.

Voor de provinciederby tussen Groningen en Drenthe lonken er voor trainer Danny Buijs weer meer opties binnen zijn selectie, in vergelijking met vorige week. “Azor Matusiwa en Arjen Robben zijn bezig op het veld en dat ziet er goed uit, al zijn ze uiteraard voorlopig nog niet inzetbaar. Gabriel Gudmundsson is op de weg terug, maar wellicht komt de wedstrijd tegen FC Emmen nog iets te vroeg voor hem. Dat gaan we nog bekijken. Ahmed El Messaoudi heeft zijn eerste minuten weer gemaakt tegen Ajax – en zelfs al direct weer gescoord – dat hopen we de komende weken te kunnen gaan uitbouwen. Eigenlijk is alleen Jørgen Strand Larsen niet op het veld te zien, maar ook hij herstelt naar verwachting.”

Aansluiting
FC Groningen staat op een stevige zesde plek op de ranglijst. Tegenstander FC Emmen is hekkensluiter van de Eredivisie, maar bleef in de laatste drie duels ongeslagen en haalde daaruit liefst zeven punten. De ploeg van voormalig FC-coach Dick Lukkien heeft hierdoor weer aansluiting weten te vinden bij de ploegen boven zich.

Buijs gunt FC Emmen succes. “Maar vanzelfsprekend pas na zaterdagavond. Ik kan het wel waarderen dat de club in moeilijke tijden de trainer steunt en laat zitten. Je ziet in zo’n situatie toch al gauw dat clubs een trainer wegsturen. Ik hoop voor FC Emmen dat hun beleid wordt beloond, maar uiteraard niet in de twee wedstrijden die ze nog tegen ons spelen.”

Jubileum Padt
Sergio Padt kan tegen FC Emmen zijn 250ste officiële wedstrijd voor FC Groningen spelen. De doelman debuteerde bijna zeven jaar geleden op 17 juli 2014 voor de Trots van het Noorden in de Europese uitwedstrijd tegen Aberdeen. Niet geheel toevallig hield Padt toen al direct de nul. In de 248 daaropvolgende duels kreeg de goalie nog eens maar liefst 64 keer een zogenaamde 'clean sheet' achter zijn naam. Tegen FC Emmen kan Padt met 250 wedstrijden een bijzondere mijlpaal bereiken. “Dat zie je niet veel meer in het hedendaagse voetbal”, zegt Buijs. “Een hele mooie mijlpaal voor hem.”
In de kantlijn hiervan is vermeldenswaardig dat Ko Itakura voor zijn vijftigste optreden in het groen-witte shirt staat.

FC Groningen – FC Emmen staat zaterdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’