Meer fulltime jeugdtrainers en specialisten in opleiding FC Groningen

14 mei 2018

FC Groningen gaat met ingang van het seizoen 2018/2019 werken met meer fulltime jeugdtrainers en specialisten. In de opleiding van de Trots van het Noorden wordt naast faciliteiten, zoals het TopsportZorgCentrum, ook geïnvesteerd in vakmensen. Inspanningsfysioloog Robbert de Groot gaat zich volledig bezighouden met de fysieke trainingsprogramma’s van alle teams binnen de club.

Dit betekent onder meer dat zijn rol bij de eerste selectie op het veld en in de nieuwe trainingshal van het TopsportZorgCentrum met ingang van het nieuwe seizoen wordt overgenomen door Jarno Voorintholt, die dit seizoen een deel van de fysieke trainingen binnen de opleiding voor zijn rekening nam.
 
Manager technische zaken Ron Jans en hoofd opleiding Peter Jeltema gaven vandaag, maandag 14 mei, een uitgebreide toelichting op de ontwikkelingen en koers van de opleiding van FC Groningen. Het technische duo gaf aan nog meer maatwerk te willen aanbieden aan spelers in de opleiding. De club wil het jaren geleden opgezette programma ‘Talenten op één’ bewaken en verder uitbouwen.
 
Jeltema gaat als hoofd opleiding met meer fulltimers de ingezette lijn op Sportpark Corpus den Hoorn doortrekken. Ron Jans zegt over de toekomstige ontwikkelingen binnen de opleiding: “Nog meer werken met mensen met specifieke kennis, die dagelijks op Corpus aan de slag kunnen zijn met elkaar. Alles met één gemeenschappelijk doel: voetballers opleiden met het FC Groningen-DNA.” Jans refereert hierbij aan de in het beleidsplan van de club opgenomen kernwaarden van FC Groningen: strijdbaar, toegankelijk, ambitieus, onvoorwaardelijk en betrokken.
 
Alle contracten met de huidige jeugdtrainers zijn verlengd of lopen door. Alleen onder-13 trainer Menno van Dam heeft ervoor gekozen zijn trainerscarrière voort te zetten in zijn woonplaats bij sc Heerenveen. FC Groningen heeft hierdoor richting het nieuwe seizoen een vacature voor één trainerspositie binnen de opleiding. De jeugdtrainers zullen gedurende het seizoen ook roulerend assisteren bij andere teams binnen de opleiding.
 
Het trainersoverzicht ziet er met ingang van het seizoen 2018/2019 als volgt uit:
Onder-23: Alfons Arts en Gerard Wiekens
Onder-19: Marcel van Buuren en Paul Matthijs
Onder-17: Sander van Gessel
Onder-15: Bote Talsma
Onder-13: vacature
Onder-12: Byron Bakker

20180514EOA6135

Laatste nieuws