string(9) "claudebot"

Meer dan vervelende middag in Tilburg.

Dinsdag 25 november 2008 om 14:51

In de 208ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gang van zaken rond de wedstrijd tegen Willem II, kondigt hij enkele activiteiten aan en blikt hij vooruit naar het competitieduel met AZ.

“We hebben afgelopen weekend een meer dan vervelende middag beleefd in Tilburg. Op het veld werd een forse 3-0 nederlaag geleden tegen Willem II, waardoor we – zoals dat zo mooi heet – weer met beide benen op de grond staan. Daar kwam in de slotseconden ook nog eens een rode kaart bij voor Marcus Berg. Hiervoor heeft hij een schorsing van twee wedstrijden gekregen, waarvan één voorwaardelijk. Berg mist hierdoor het competitietreffen met AZ, komende vrijdag.”

Niet goed
“Ook buiten het veld ging het afgelopen zondag niet goed in Tilburg. Zoals inmiddels bekend, is er nog voor aanvang van de wedstrijd een trein met onder andere FC Groningen-supporters teruggestuurd naar Groningen. We hebben gisteren al een verklaring op deze website gebracht  met daarin onder meer de mededeling dat gedupeerde supporters, in het bezit van een geldig toegangsbewijs voor het gastenvak in Tilburg, hun geld kunnen terugkrijgen.”

“Indien een geldig omwisselbiljet kan worden overlegd, kan men op werkdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur het geld terugkrijgen bij de supportersbalie in Euroborg. Vrijdagavond, na de thuiswedstrijd tegen AZ, zal de kassa bij ingang 2 van Euroborg ook nog een uur geopend zijn om gedupeerden het geld terug te geven.”

Aangetekende brief
“Vandaag (dinsdag – red.) zullen wij bij de burgemeester van Tilburg per aangetekende brief onze onvrede uiten over de gang van zaken en om opheldering vragen over het hoe en waarom van afgelopen zondag. Het is natuurlijk bijzonder vervelend voor de supporters die zondagmorgen voor dag en dauw op pad zijn gegaan naar Tilburg om daar een leuke voetbalmiddag te beleven.”

“Buiten het onbegrip hebben wij vooral ook moeite met de wijze waarop met de mensen in de trein is omgegaan. De behandeling die hen ten deel is gevallen, is niet meer van deze tijd. Natuurlijk zullen wij onze achterban op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze zaak.”

“Ook in ons eigen stadion hebben wij een vervelend incident meegemaakt. Direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd FC Groningen – De Graafschap heeft een supporter het gewaagd het veld te betreden. Zoals bekend staat op het ongeoorloofd betreden van het veld een stadionverbod voor het leven. Wij hopen dat wij deze maatregel in de toekomst niet weer hoeven te nemen.”

Losse kaarten
“Sportief gezien gaan we ons richten op het treffen met AZ. Dit duel zal vrijdagavond om 20.45 uur worden gespeeld in Euroborg. Morgenmiddag (woensdag – red.) zal via deze website bekend worden of er nog losse kaarten voor de vakken OO en PP beschikbaar komen. Dit is afhankelijk van het aantal plaatsen dat AZ opeist voor haar supporters. Dat horen we voor morgenmiddag. De overige plekken in Euroborg zijn inmiddels uitverkocht.”

“Wie niet in het stadion aanwezig kan zijn, kan de wedstrijd komende vrijdag ook volgen via Discovery Channel. Eenmalig wordt komend weekend het signaal van Eredivisie Live, dat het exclusieve recht heeft om competitiewedstrijden live uit te zenden, doorgezet. Op deze manier kunnen potentiële abonnees kennis maken met de nieuwe voetbalzender, die is opgezet door de Eredivisieclubs voor alle voetbalfans.”

Collecte GF
“Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ zullen de Groningen Fanatics (GF) hun jaarlijkse collecte houden. Bij alle ingangen van het stadion staan mensen met collectebakken, vanaf het moment dat het stadion open gaat tot ongeveer tien minuten voor het begin van de wedstrijd. De collecte is ieder jaar weer van groot belang voor de GF. Naast inkomsten uit de eigen merchandising en de jaarlijkse bijdrage van de Supportersvereniging, waarvan GF onderdeel is, vormt de collecte een grote bron van inkomsten om de sfeeracties te financieren. Het zou mooi zijn als het bedrag van de vorige collecte, toen € 9.464 werd opgehaald, dit jaar wordt overtroffen.”

“Morgen (woensdag – red.) is er een clinic in Nieuw Buinen. De FC Groningen-spelers Gonzalo Garcia, Luciano da Silva, Tom Hiariej en Shkodran Metaj zullen zich inzetten de jeugd bij de plaatselijke voetbalclub tussen 17.30 uur en 19.30 uur een mooie avond te bezorgen.”

FC Groningen Junior Club
“Op deze website is op het gedeelte van de FC Groningen Junior club een enquête te vinden, bedoeld voor de Green White Bengels. De Junior Club wil graag een nog beter beeld krijgen van deze doelgroep en op die manier activiteiten organiseren, die aansluiten bij de wensen van deze jonge supporters. Hoe meer Green White Bengels de enquête invullen, hoe beter de FC Groningen Junior Club zich een beeld kan vormen van de interesses van deze doelgroep.”

“Zo ging een groep Green White Bengels afgelopen vrijdag naar de bioscoop en ook morgenmiddag (woensdag – red.) brengen leden van de Junior Club een bezoek aan bioscoop Pathé Groningen, waar de film Madagaskar 2 draait. Hiervoor kan men zich nog opgeven.”

Barcelona
“Afgelopen weekend hebben de investeerders van FC Groningen een bezoek gebracht aan Barcelona. Met Ronald Koeman als speciale gast werd onder meer de Spaanse competitiewedstrijd Barcelona – Getafe bijgewoond. Koeman hield speciaal voor de Groningse groep een voorbeschouwing op het duel, dat overigens in 1-1 eindigde. Ook de directie en commerciële afdeling waren tijdens deze trip vertegenwoordigd en we kunnen terugkijken op een zeer prettig en goed weekend.”

Premier Jan Peter Balkenende
“Vanavond is er een bijeenkomst van de Commerciële Club Groningen, met als hoofdgast minister-president Jan Peter Balkenende. De premier zal een lezing verzorgen en aansluitend in gesprek gaan met de genodigden over het thema ondernemen en bedrijvigheid in het Noorden. FC Groningen zal op deze avond vertegenwoordigd zijn en ondergetekende zal donderdagavond een lezing verzorgen voor de Club van 100 van de voetbalvereniging Meeden.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus