MediaMarkt Groningen partner van eSports FC Groningen

21 september 2018

MediaMarkt is partner is geworden van eSports FC Groningen.
Naast de Eredivisie strijdt FC Groningen ook dit seizoen weer mee in de eDivisie. Nederland was het eerste land waarin een officiële eSports-voetbalcompetitie werd georganiseerd. eSports, het competitief spelen van computerspellen, is zeer populair bij jongeren en FC Groningen zet, samen met de MediaMarkt, vol in op de ontwikkelingen van deze virtuele manier van sportbeleving.

MediaMarkt eDerby van het Noorden
MediaMarkt en eSports FC Groningen zijn oude bekenden van elkaar. FC Groningen is al sinds 2014 actief in eSports, ver voor de start van de landelijke eSports-competitie. Destijds werd er een heuse eDerby in het stadion georganiseerd voorafgaand aan de Derby van het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen. Sindsdien organiseert FC Groningen regelmatig evenementen, die zich richten op het spel FIFA van EA.

DSC_0104

eSports Skybox in samenwerking met de MediaMarkt
FC Groningen is deze week gestart met het realiseren van een game skybox. In samenwerking met de nieuwe eSports partner MediaMarkt worden maar liefst zeven game systemen geplaatst in de eSports Skybox. Naast de esports toernooien, kinderfeestjes en gamearrangementen wordt de eSkybox ook gebruikt voor livestreams.

MediaMarkt FIFA19 toernooi
Ter gelegenheid van de release van FiFA19 organiseert de MediaMarkt een toernooi op vrijdag 28 september aanstaande. Dit toernooi wordt georganiseerd tussen 15.00 uur en 17.00 uur in de MediaMarkt (locatie Groningen Centrum). Iedereen mag deelnemen. Inschrijven voor het toernooi kan t/m woensdag 26 september bij de informatiebalie in de winkel. Beschikbare toernooiprijzen zijn een playseat, gameheadphones en een FIFA+ pakket.

Sponsorwand visual

Laatste nieuws