McInnes: ‘Wij spelen in uitwedstrijden met vertrouwen’

23 juli 2014

Derek McInnes gaf woensdagmiddag zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van donderdagavond in een officiële persconferentie in Euroborg. Aberdeen scoorde vorig seizoen meer doelpunten in uitwedstrijden dan in het eigen stadion en de Schotse manager hoopt dan ook dat zijn ploeg in Groningen gaat winnen.

Net als collega Erwin van de Looi stond McInnes kort stil bij de dag van nationale rouw in Nederland. “We moeten ons op de wedstrijd concentreren, maar zijn ons ervan bewust dat het een emotionele tijd is voor Nederland. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers van de vliegtuigramp. Toch moeten we ons focussen op de wedstrijd, maar uiteraard met de nodige respect voor de mensen hier.”
 
Vertrouwen
McInnes heeft in Groningen dezelfde wedstrijdselectie tot zijn beschikking als afgelopen week in Schotland. De manager verwacht een wedstrijd die beide kanten op kan gaan. “Het is wederom een echte wedstrijd morgen. De 0-0 was geen perfect resultaat voor ons, maar ook geen slecht resultaat. Beide teams zullen het gevoel hebben dat ze kunnen winnen. Zij zullen vertrouwen hebben omdat ze thuis spelen, maar wij spelen in uitwedstrijden ook met vertrouwen.” “Vorig seizoen hebben we bij iedere tegenstander een doelpunt gemaakt of een keer gewonnen. Tactiek en formaties zijn belangrijk in voetbal, maar goede individuele spelers winnen wedstrijden voor je. We hebben hun goede individuele spelers onder controle kunnen houden in Aberdeen en als dat weer lukt, hebben we een kans. Daarnaast hebben wij enkele spelers die hier kansen kunnen creëren en kunnen scoren. Als we een doelpunt kunnen maken, is dat een natuurlijk groot voordeel voor ons.” Voorbereid
McInnes gaf aan dat zijn team op strafschoppen had getraind en dat het zich zo optimaal mogelijk had voorbereid op de wedstrijd in Groningen. “We zijn er klaar voor om alles te geven voor een goed resultaat, ook al is het vroeg in het seizoen. We zijn fit, sterk en hebben het idee dat we 120 minuten aankunnen. Het is hier warm, maar dat geldt voor beide ploegen. Ook in Riga was het warm en hebben we goed gepresteerd.

Laatste nieuws