Matthias Mulder nieuwe teammanager FC Groningen

10 mei 2022

FC Groningen heeft Matthias Mulder aangesteld als nieuwe teammanager van de eerste selectie. De huidige supporterscoördinator begint met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 aan zijn nieuwe functie. Hij volgt in die rol Edwin Bolt op, die na het huidige seizoen afscheid neemt van de club. Mulder is al vijftien jaar in diverse functies verbonden aan de Trots van het Noorden en kent de club door-en-door.

Matthias Mulder, geboren in Beerta en woonachtig in Winschoten, kwam in 2007 in dienst bij FC Groningen. Hij begon als Veiligheidscoördinator en werd later Hoofd Ticketing. In januari 2017 gaf FC Groningen gehoor aan de roep vanuit diverse supportersgeledingen om een vast aanspreekpunt en vertegenwoordiger binnen de club te hebben en werd Mulder aangesteld als Supporterscoördinator.
 
Met het aanstaande vertrek van Bolt, keek FC Groningen naast de binnengekomen open sollicitaties naar interne kandidaten. Na een aantal gesprekken werd besloten om Mulder met ingang van het nieuwe voetbalseizoen tot teammanager van de eerste selectie te benoemen. “Het geeft mij dubbele gevoelens,” vertelt Mulder over zijn aanstelling. “We hebben de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet in de binding tussen de supporters en de club. Daar ben ik trots op. Daarom voelt het voor mij dubbel om te stoppen als Supporterscoördinator. Maar toen ik in gesprek kwam over de rol van teammanager was ik direct enthousiast. Tot nu toe ben ik binnen de club steeds na een aantal jaren van stoel gewisseld. Nu breekt er een nieuwe periode aan voor mij binnen de FC. Ik stap er vol energie in. Het is en blijft voor mij een voorrecht om voor FC Groningen te mogen werken.”
 
Algemeen directeur Wouter Gudde zegt in een reactie op de aanstelling van Mulder als nieuwe teammanager: “Matthias is al vijftien jaar verbonden aan FC Groningen. Wij vonden het belangrijk op deze positie een persoon te zetten, die alle geledingen van de club goed kent. Matthias is dat gezicht en hij heeft bewezen een verbinder te zijn. Dat vinden wij belangrijk binnen onze organisatie. Wij wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe rol.”
 
FC Groningen gaat zich beraden over de invulling van de positie van Supporterscoördinator.

_M7A9269

Laatste nieuws