string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matchday: kom op tijd naar Euroborg!

Woensdag 08 april 2015 om 12:03

Stad en Ommeland maakt zich op voor de bekerkraker, vanavond in Euroborg. FC Groningen trapt om 20.00 uur af voor de halve finalewedstrijd tegen Excelsior. Gisteravond bereikte PEC Zwolle als eerste ploeg de finale op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip.

De afsluitende training werd gisteren door circa 2.500 supporters bezocht en dat was een ware happening. Vandaag verzamelen supporters zich vanaf 18.00 uur voor een corteo, die start bij Pub 050 in de binnenstad en eindigt bij het stadion. Naar verwachting zullen één- tot een paar duizend supporters deelnemen aan deze supportersoptocht. Dit betekent dat een grote groep fans tegelijkertijd bij Euroborg zal arriveren en naar binnen wil. Dit zal oponthoud geven bij de toegang tot het stadion en de club vraagt een ieder hiermee rekening te houden.
In verband met een spreiding van de drukte roept FC Groningen alle supporters op tijdig naar het stadion te komen. Bij opening van de toegangspoorten – vanaf 18.30 uur – zal er een randprogramma zijn in Euroborg, met onder meer live muziek.
Verboden
Voor de halve finale geldt dat elke vorm van vuurwerk in Euroborg streng verboden is en dat het afsteken ervan consequenties kan hebben voor zowel de club als (mede)supporters.
Dit geldt ook voor het eventueel betreden van het speelveld na afloop bij winst van de wedstrijd. Daar waar vorig jaar na de gewonnen play-offfinale tegen AZ nog een spontaan volksfeest ontstond op het veld van Euroborg – en de KNVB ons hiervoor een voorwaardelijke boete oplegde – zal nu bij een eventuele veldbetreding direct en streng worden opgetreden. Overtreders kunnen rekenen op een stadionverbod en missen in dat geval de bekerfinale in Rotterdam.
Op de tribune blijven
Voor de halve finale tegen Excelsior herhaalt algemeen directeur Hans Nijland de oproep aan supporters om bij winst op de tribune te blijven. “De ontlading na een eventuele overwinning op Excelsior moeten de spelers en staf samen op het veld kunnen vieren én met de supporters op de tribune. Het moet in dat geval voor de spelersgroep mogelijk zijn een ereronde te lopen en het feest te vieren samen met alle supporters op de diverse tribunedelen, wat niet mogelijk zal zijn bij een eventuele veldbetreding. Wij willen bij winst een spontaan feest vieren met elkaar, waarbij de spelers op het veld blijven en de supporters op de tribunes.”
Radio en TV
Voor hen die geen kaart hebben weten te bemachtigen voor de halve finale tegen Excelsior – het stadion is volledig uitverkocht – biedt FOX uitkomst. De wedstrijd is niet alleen live op TV te volgen via de abonneezender FOX Sports, maar ook op het open kanaal van FOX. Daarnaast zullen zowel Radio Noord als NOS Langs de Lijn live radioverslag doen van het bekerduel.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’