string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz: ‘PSV juiste stap en ook goed voor FC Groningen’.

Donderdag 01 september 2011 om 12:28

Tim Matavz klinkt opgewekt. Hij zit in de auto in Slovenië. Hij is deze ochtend vrij , maar vanmiddag moet hij trainen ter voorbereiding op de interland van vrijdagavond tegen Estland. “Ik ben blij dat alles nu achter de rug is en ik me volledig kan concentreren op twee belangrijke interlands met Slovenië.”

FC Groningen bereikte dinsdagavond een akkoord met PSV over de transfer van Tim Matavz naar Eindhoven. De spits zelf was in zijn geboorteland. Daar wachten de EK-kwalificatieduels met Estland en dinsdag tegen topfavoriet Italië. “Mooie en belangrijke wedstrijden”, stelt Matavz. De voorgaande twee dagen had hij naast de voorbereiding op deze interlands ook nog transferzaken aan zijn hoofd. “Maar dat is nu klaar. Mijn hoofd is vrij en ik kan me nu weer volledig focussen.”
Spannende dagen
Het waren spannende dagen voor de man, die twee seizoenen achter elkaar de clubtopscorer van FC Groningen is geworden. “Gaat het wel door, gaat het niet door? Natuurlijk zou ik teleurgesteld zijn als na Napoli ook deze mogelijkheid niet was doorgegaan, maar ik ben professional en had dan gewoon weer mijn best gedaan voor FC Groningen. Maar dit is wel de beste oplossing. Voor FC Groningen is dit ook een goede en hele mooie transfer”, refereert Matavz aan het feit dat er binnen Nederland zelden hogere bedragen zijn betaald voor een speler.
Matavz gaf zijn aandeel in de transfer naar PSV op, omdat het zijn uitdrukkelijke voorkeur had in Nederland te blijven en FC Groningen netto aan zijn transfer een zelfde bedrag wilde overhouden als aan de transactie die het eerder met Napoli wilde sluiten. “Ik had een goed gevoel bij PSV en wilde er graag heen. Ik ben vier jaar in Nederland en het bevalt me uitstekend. Ik ken de competitie en ik spreek de taal, dus PSV was voor mij de juiste volgende stap. Ik ben nog jong en de overstap naar PSV is op dit moment het beste voor mijn carrière.”
Afscheid
Matavz hoopt binnenkort op een mooie manier afscheid te kunnen nemen in Euroborg van zijn medespelers en het publiek van FC Groningen. “Ik ben Groningen veel dank verschuldigd. Ze hebben in mij geloofd en ik heb er een prachtige tijd gehad. Ik ga mijn vriend Dusan (Tadic – red.) missen, buiten en binnen het veld voelden wij elkaar heel goed aan.”
Met een schaterlach en dus een vette knipoog: “Wij waren het beste koppel van Nederland! Ik kom honderd procent terug in Groningen, zo ver is het niet vanaf Eindhoven. Ik wil FC Groningen bedanken voor alles en de supporters voor de steun en toejuichingen, die ze me hebben gegeven.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard