string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz keert terug bij FC Groningen.

Dinsdag 20 januari 2009 om 14:12

In de 215de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de competitie, kijkt hij naar het programma van deze week en meldt hij de terugkeer van Tim Matavz naar Euroborg.

“De herstart van de competitie is afgelopen zondag op een lichte teleurstelling uitgelopen. Tegen Sparta Rotterdam kregen we voldoende kansen om de volle winst te pakken, maar uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een puntje. Zondag volgt de eerste competitiewedstrijd van 2009 in eigen huis. De tegenstander in Euroborg om 14.30 uur is dan kampioenskandidaat Ajax. Voor dit duel zijn geen kaarten meer verkrijgbaar, het stadion is stijf uitverkocht.”

KNVB Beker
“Voor die tijd wacht ons echter nog een heel belangrijke wedstrijd. Morgenavond (woensdag – red.) is NAC in Breda de tegenstander in de 1/8-finale van de strijd om de KNVB Beker. Het bekerduel begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op RTL 7. Voor FC Groningen de kans op revanche, want voor de competitie gingen we in Breda in de slotfase met 1-0 onderuit. Het mag bekend zijn dat het bekertoernooi steeds interessanter wordt naarmate je verder komt en wij beschouwen het bekerduel met NAC dan ook als bijzonder belangrijk. De loting voor de kwartfinales van het bekertoernooi is donderdagavond vanuit Den Haag na de laatste bekerwedstrijd van deze ronde, ADO Den Haag – FC Twente, en is eveneens live te volgen op RTL 7.”

“Vanaf het spelersfront kunnen wij melden dat Tim Matavz per direct terugkeert bij FC Groningen. Wij hadden de jonge Sloveense spits voor een jaar verhuurd aan FC Emmen. Daar raakte hij voor de winterstop geblesseerd. Matavz heeft een enkeloperatie moeten ondergaan en is de komende periode uitgeschakeld. Beide partijen achtten het vervolgens wenselijk om Matavz in en bij Groningen te laten revalideren. Over de zakelijke afhandeling van de terugkeer van Matavz naar Euroborg zijn we nog met FC Emmen in gesprek.”

Toegangspoort Oosterpark
“Deze week wordt begonnen met een eerder uitgesproken wens van veel supporters. De toegangspoort van het Stadion Oosterpark, zoals die aan de Zaagmuldersweg stond, wordt opnieuw opgebouwd. Dit gebeurt bij het TCN Trainingscomplex. Hiermee willen we symbolisch de gedachten aan het roemruchte voetbalbolwerk van Groningen laten voortleven.”

“Morgenmiddag (woensdag – red.) zal ondergetekende de opening verrichten van de nieuwe zaak van Rudi van Kalsbeek. Het schildersbedrijf is sponsor van FC Groningen en gevestigd in Hoogezand.”

Genomineerd
“Het Top-D- en Onder-14-toernooi van FC Groningen, dat jaarlijks op de velden van Gomos in Norg wordt gehouden, is genomineerd voor de titel ‘Sportevenement van het jaar 2008’ van de gemeente Noordenveld. FC Groningen heeft hierbij concurrentie van nog vier andere evenementen. De vijfde editie van het Sportgala Noordenveld wordt gehouden op zaterdag 24 januari in Café-Restaurant De Pompstee, aan de Brink in Roden. FC Groningen zal daar met een afvaardiging van de Jeugdopleiding vertegenwoordigd zijn.”

“FC Groningen Media zal medio april 2009 een krant realiseren voor de Energiewacht. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe pand in Assen zal de krant in een oplage van 400.000 exemplaren huis-aan-huis worden verspreid in de provincies Groningen en Drenthe. Tot op heden is de Energiewacht gehuisvest in Veendam.”

Brabant Sport en Media
“Zoals medio december reeds bekend is gemaakt, heeft FC Groningen Media een belang van vijftig procent genomen in Jan Heintze Sport en Media. Dit mediabedrijf, dat gespecialiseerd is in sponsored magazines, media sportevenementen, drukwerk en vormgeving, is gevestigd in het Brabantse Nuenen. Jan Heintze Sport en Media kende twee aandeelhouders: Frits Hallink en Jan Heintze, voormalig Deens international en ex-speler van PSV. FC Groningen Media heeft per 1 januari 2009 het belang van Heintze overgenomen en het nieuwe bedrijf gaat sindsdien verder onder de naam Brabant Sport en Media.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard