string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz in voorselectie Sloveense WK-ploeg.

Maandag 10 mei 2010 om 15:22

Clubtopscorer Tim Matavz is door de Sloveense bondscoach Matjaz Kek opgenomen in de voorselectie van dertig spelers voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. Matavz meldt zich komende woensdag in de hoofdstad Ljubljana voor de start van de voorbereiding.

Tim Matavz was opgetogen over de ontvangst van de fax van de Sloveense voetbalbond met de uitnodiging. “Ik mag stellen dat ik een goed seizoen gedraaid heb en deze preselectie is een geweldige kans om naar het WK te gaan. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik vertrek woensdag, er komen dertig spelers bijeen en de uiteindelijke selectie zal worden teruggebracht naar 23.”

De invitatie kwam voor de clubtopscorer van de FC niet helemaal als een verrassing. “Een paar weken terug heb ik al eens contact gehad met de Sloveense bondscoach. We hebben het toen gehad over hoe het met me ging. Hij heeft me bij die gelegenheid niet echt een toezegging gedaan, maar ik had er wel goede hoop op als ik zou blijven presteren. De laatste weken heb ik regelmatig gescoord, dat hielp. Ik hoop dat ik bij de WK-selectie kom. Het is sowieso een eer voor je land uit te mogen komen en dan is een WK natuurlijk het hoogst denkbare podium. Ik kijk er naar uit.”

Op het WK is Slovenië ingedeeld in een poule met Algerije, de Verenigde Staten en Engeland. Op 4 juni speelt Slovenië in Maribor nog een vriendschappelijke interland tegen Nieuw-Zeeland.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard