string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz hoopt op uitverkiezing.

Dinsdag 01 juni 2010 om 09:47

Hij is een relatief onbekende in de Sloveense nationale A-selectie. Tim Matavz zit bij de 26 spelers en hoort deze week of hij ook tot de definitieve selectie van 23 zal behoren. Komende vrijdag speelt de ploeg een oefenduel met Nieuw-Zeeland.

Gisteren werd een interview met Matavz gepubliceerd op de website van de Sloveense voetbalbond. Ooit debuteerde hij op 16-jarige leeftijd in de Sloveense hoogste divisie. Daarnaast is Matavz al jarenlang speler in Jong Slovenië. Na een prima seizoen als clubtopscorer bij FC Groningen kan hij nog een geweldig hoofdstuk toevoegen aan zijn seizoen, als Matavz daadwerkelijk in het vliegtuig naar Zuid-Afrika zal zitten.
Het reguliere seizoen bij FC Groningen was voor Matavz met dertien treffers het visitekaartje voor de Sloveense A-ploeg. “De trainer heeft mij kansen gegeven en dat heeft me geholpen te groeien tot een goede aanvaller. Behalve Ron Jans hebben ook mijn vorige trainers Sander Markic en Borivoje Lucic daaraan bijgedragen. Het geheim schuilt in vertrouwen en durf. Mijn mooiste goal van dit seizoen? Die tegen Sparta in de laatste speelronde. Ik kreeg de bal ver van het doel, verraste de verdediging en schoot hem binnen.”
De WK-voorbereiding is hoe dan ook al een mooie toegift. “Het maakt me trots om met het nationale embleem op de borst te mogen spelen. Maar ik heb veel concurrentie. Spelers die een groot aandeel hebben gehad in de kwalificatie van Slovenië voor het WK. Het is een eer om me met hen te mogen meten. Als spits moet je een ‘neusje voor de goal hebben’, snel zijn, in staat zijn de ruimte te vinden en op het juiste moment de bal te vragen.”
“Ik voel me nu geweldig,” aldus Matavz op de site van de Sloveense bond. “Het is al een prijs voor me dat ik bij deze selectie zit en ik doe nu mijn uiterste best ook tot de 23 te behoren. Het is mijn taak aan te tonen dat ik bij de beste 23 hoor en ik probeer de bondscoach daar nu van te overtuigen.”

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard