string(9) "claudebot"

Matavz: ‘Dit is natuurlijk goed voor mijn vertrouwen’.

Zondag 21 november 2010 om 17:45

Een 2-0 overwinning in eigen Euroborg zorgde ervoor dat FC Groningen zich deze week in de top-3 van de Eredivisie nestelt. Spits Tim Matavz was met twee treffers de grote man waardoor de Groningers, na een lastige wedstrijd, tevreden het veld verlieten.

“Ik denk dat we terecht hebben gewonnen,” zegt matchwinner Matavz. “We hebben goede kansen afgedwongen, maar hun keeper was vandaag heel goed. Ik vond dat we in de eerste helft onze beste fase hadden.” Matavz had drie wedstrijden het net niet meer gevonden, dus de doelpunten deden de spits goed. Hij komt hiermee op gelijke hoogte te staan als Andreas Granqvist.
Vertrouwen
“Dit is natuurlijk goed voor mijn vertrouwen, maar dat ik nu gelijk sta met Andreas is niet belangrijk. Het aller belangrijkste is dat we hebben gewonnen en vandaag drie punten hebben gehaald. Vorige week hebben we een slechte wedstrijd gespeeld en daarom wilden we vandaag heel graag winnen.” Het tweede doelpunt van de aanvaller, vijf minuten voor tijd, gooide de wedstrijd in het slot.
“Leandro Bacuna zette goed door aan de rechterkant en kwam met een perfecte voorzet. De bal kwam precies op mijn hoofd. Ik hoefde hem alleen maar goed te raken.” Ook de andere goal van Matavz zat er goed in. Uit een afgeslagen corner kreeg de spits de bal voor zijn voeten. “Ik nam aan met de borst en zag dat er bij de tweede paal veel ruimte lag. De bal vloog goed in het doel.”
Belangrijke wedstrijd
Dusan Tadic was blij dat FC Groningen na het verlies vorige week bij Heracles Almelo de drie punten in Euroborg kon houden. “Dit was een moeilijke, maar zeer belangrijke wedstrijd,” aldus Tadic. “Gelukkig hebben we een goed resultaat behaald. Feyenoord heeft een goede ploeg met veel talentvolle jonge spelers. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt. Pas na de 2-0 wisten we zeker dat de wedstrijd zouden winnen. Het was lastig, maar we maakten het goed af.” 
Tadic keek direct naar het volgende treffen van FC Groningen in Limburg tegen Roda JC. “Ik vond dat we een stuk beter speelden dan vorige week. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd volgende week tegen Roda JC. Ik hoop dat we in Kerkrade net zo agressief spelen als in Euroborg, dan kunnen we daar ook een mooi resultaat halen,” aldus Tadic.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus