Matavz debuteert en ligt eruit

24 juni 2010

Tim Matavz heeft woensdagmiddag in het duel met Slovenië tegen Engeland zijn WK-debuut gemaakt. Hij viel tien minuten voor het einde van de wedstrijd in. De laatste groepswedstrijd ging verloren en Slovenië is door de zege van de Verenigde Staten uitgeschakeld.

Lange tijd zag het ernaar uit da Slovenië zich ondanks de 1-0 achterstand tegen Engeland zou gaan plaatsen voor de achtste finales. Desondanks probeerde bondscoach Matjaz Kek in de slotfase de gelijkmaker te forceren door onder meer het inbrengen van Tim Matavz. Het was voor hem zijn tweede A-interland en bovendien zijn WK-debuut.

In de 1-0 stand kwam in Port Elizabeth geen verandering meer. Toen het eindsignaal had geklonken, wist Engeland zich verzekerd van een plek in de achtste finales. Het ‘grote wachten’ begon voor Slovenië dat al gauw meekreeg dat de Verenigde Staten in de extra tijd van het duel met Algerije de 1-0 hadden gescoord. Enkele minuten later was deze einduitslag definitief en dat betekende de uitschakeling van Slovenië.

Bondscoach Kek van Slovenië gaf zijn team alle complimenten voor het geboden spel in de wedstrijd tegen Engeland en in het hele traject van de afgelopen twee jaar: “Onze spelers zijn allemaal een stuk volwassener geworden. Dit was het eerste WK-voetbal voor Slovenië in de historie. Zij nemen deze ervaring mee naar en ik hoop dat hun opvolgers hen ooit ook als rolmodel zullen zien.”

Laatste nieuws