Masek scoort in oefenwedstrjid tegen Harkemase Boys.

Dinsdag 13 januari 2015 om 22:14

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond met 4-1 verloren bij Harkemase Boys. De stand was bij rust 3-1. Proefspeler Dominik Masek maakte de enige FC-treffer in het duel met de huidige nummer 3 in de Zaterdag Hoofdklasse C.

De Beloften waren het jaar 2015 afgelopen weekend gestart met een vierde plek op een zaaltoernooi in het Duitse Meschede. Er werden twee wedstrijden van een kwartier gewonnen, één gelijkgespeeld en twee verloren.
In Harkema stond de FC al binnen vijf minuten met 2-0 achter. Halverwege de eerste helft zorgde Masek voor de aansluitingstreffer, maar even later was het alweer 3-1. In de tweede helft werd het 4-1. Twintig minuten voor tijd kwam deze eindstand op het scorebord.

Strijd en beleving
Trainer Casper Goedkoop zag hoe zijn ploeg vanaf het begin achter de feiten aanliep: “We begonnen slap en dan moet je in de achtervolging. Vanavond ontbrak bij ons de strijd en de beleving in de groep. We hebben allemaal jongens die goed kunnen voetballen, maar in een wedstrijd gaat het erom ook als team te opereren. En dat heb ik vanavond gemist.”
Proefspeler Dominik Masek speelde de volle negentig minuten. “Een linksbenige behendige voetballer met drang naar voren en een goede aanname. Hij is behoorlijk snel en maakte vanavond een goede goal. Qua fysiek had hij het vanavond wel lastig tegen een goede Hoofdklasser.”

Competitie
Komende maandag staat in Leeuwarden de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Jong FC Groningen/Cambuur. Dan is Jong ADO Den Haag tegenstander in het Cambuur Stadion. Het duel in de Beloftencompetitie begint om 18.30 uur.
Sietsma, Bijl, Veendorp, Baas (75’ Nieboer), Van Duinen (75’ Gootjes), Arias, Saban (46’ Hrustic), Masek, Oldenburger, Bos, Islamovic.
Reservedoelman: Heidekamp.
Scores: 1’ Bacuna 1-0, 5’ Constansia 2-0, 25’ Masek 2-1, 27’ Constansia 3-1; 71’ Uuldriks 4-1.