string(9) "claudebot"

Mandanda: ‘We zijn zeer gemotiveerd’.

Donderdag 17 september 2015 om 10:42

Steve Mandanda, doelman en aanvoerder van Olympique Marseille, nam woensdagavond rustig de tijd vele vragen van de Franse en Nederlandse pers te beantwoorden, voordat hij zich ging omkleden voor de afsluitende training in Euroborg. “We moeten zorgen dat we de poulefase overleven,” aldus Mandanda.

De eerste vragen uit het Franse kamp gingen vooral over de status van de Europa League ten opzichte van de Champions League, waaraan l’OM ook geregeld meedoet. “Het is een ander toernooi en als je mag kiezen dan speel je natuurlijk het liefst zo hoog mogelijk, dus in de Champions League. Maar we zijn zeker gemotiveerd om deze competitie te winnen. Het is voor ons eerst zaak om de groepsfase te overleven. Voor het imago van de club is het belangrijk om ver te komen en bovendien is er een ticket voor de Champions League te verdienen.”

Moeilijke wedstrijd
Voor Olympique Marseille is het de eerste ontmoeting met FC Groningen. “We hebben de tegenstander bekeken via video’s en weten dat ze graag in balbezit zijn. Het zijn altijd aparte wedstrijden in de Europa League en zij spelen ook nog eens thuis in een uitverkocht stadion. Ik verwacht voor ons een moeilijke, maar goede wedstrijd.”

In de competitie verloren de Fransen tot op heden alle uitwedstrijden en dus is het de vraag of Marseille vanavond een uitoverwinning kan boeken. “Het klopt dat het in onze eigen competitie een paar keer is misgegaan. Maar afgelopen zondag hebben we in ons eigen stadion een 4-1 overwinning gehaald op Bastia en dat heeft de ploeg veel vertrouwen gegeven. Dat we zondag de topper tegen Lyon spelen, is nog niet aan de orde. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd.”

Basketbal
Donderdagavond speelt het Franse basketbalteam de halve finale van het EK, thuis tegen Spanje. “Ik hoop natuurlijk dat we de finale zullen halen en hoop dat ik geen problemen krijg met de trainer, die uit Spanje komt, haha. Ik heb de wedstrijd tegen Israël gezien en hoop dat ze de finale van het toernooi zullen bereiken.”

Eerder op de woensdag kreeg aanvoerder Rasmus Lindgren ook diverse vragen van de Franse en Nederlandse pers. “Eén van de mindere herinneringen aan een Europese wedstrijd heb ik overgehouden aan de uitwedstrijd met Ajax tegen Olympique Marseille in de achtste finales van 2009. Ik viel na twintig minuten uit met een hersenschudding. Een week later werden we inde Amsterdam ArenA ook nog uitgeschakeld na verlenging.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’