Mamedov matchwinner in Heerenveen

14 maart 2011

Jong FC Groningen heeft maandagavond de tweede plek op de ranglijst met succes verdedigd. Norair Mamedov maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer tegen Jong Heerenveen/Emmen.

Trainer Dick Lukkien was erg in zijn nopjes na afloop van de noordelijke derby der Beloften: “We zijn goed begonnen aan de wedstrijd. Het was een wedstrijd met een hoop tempo, maar zonder al teveel kansen voor de beide ploegen. In de eerste helft waren we de bovenliggende partij en kreeg Norair Mamedov een kans uit een hoekschop van Tim Keurntjes.” In de pauze legde de FC-coach wat accenten bij zijn ploeg: “In het actiegebied, de laatste dertig meter van het veld, gebeurde te weinig. Bovendien stonden onze middenvelders wat te diep. In het eerste gedeelte van de tweede helft kwam het er uitstekend uit, hoewel de bezetting voor het doel soms nog niet optimaal was.” “Na 66 minuten kwamen we op een 0-1 voorsprong toen een vrije trap van Mamedov nog iets werd aangeraakt en in het doel vloog. Vijf minuten later had Jeffrey Rijsdijk de kans het duel te beslissen, maar verzuimde hij de wedstrijd ‘op slot’ te doen. In de fase daarna ging Heerenveen extra risico nemen en de lange bal hanteren, maar hebben we amper wat weggegeven. Het was al met al een dik verdiende zege.” Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Veldmate, Wagenaar; Ajilore (85’ Van Dijk), Post; Rijsdijk, Keurntjes, Mamedov; Bossman (74’ Diemers).
Rest bank: Bakker, Vente, Van Hezel, Bijker. Scheidsrechter: Honig
Score: 66’ Mamedov (vrije trap) 0-1.

Laatste nieuws