string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mamedov: ‘Gevoel nederlaag overheerst’.

Zondag 06 maart 2011 om 18:49

FC Groningen speelde tegen Heracles Almelo een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. FC Groningen kwam snel op voorsprong en de eerste veertig minuten was er geen vuiltje aan de lucht. Twee onverwachte tegengoals, vlak voor rust, draaide de wedstrijd echter helemaal om. Uiteindelijk moest de Trots van het Noorden weer een ruime nederlaag slikken.

“We begonnen goed aan de wedstrijd,” zegt Darryl Lachman. “Maar na de 1-1 gingen de koppies hangen en gingen we achteruit lopen. Het vertrouwen was weg en de koppies bleven omlaag. Dan weet je dat het niet goed kan gaan.”
Weggegeven
Volgens de verdediger was de gemiste penalty, na een kleine twintig minuten in de eerste helft, een sleutelmoment in de wedstrijd. “Als die strafschop erin gaat, heb je een totaal andere wedstrijd. Ik denk dat we dan met een 2-0 voorsprong gaan rusten, maar nu staan we ineens 1-2 achter bij rust. Vlak voor de pauze hebben we de wedstrijd zomaar weggegeven.”
Lachman en zijn ploeggenoten konden het tij in de tweede helft helaas niet keren. “We speelden te veel en te snel de lange bal. Dat is niet ons voetbal. We willen graag verzorgd voetballen en dat laten we op trainingen ook zien. Verzorgd voetballen, kwam er vanmiddag totaal niet uit.”
Teleurstellingen
Leandro Bacuna stond sinds lange tijd weer in de basis, maar kon zijn stempel niet op het elftal drukken. “We begonnen heel aardig en kregen goede kansen, maar het was net niet in de eerste helft. Dat kwam ook omdat hun keeper goed speelde.”
“Aan het einde van de eerste helft kregen we twee teleurstellingen te verwerken,” vervolgt Bacuna. “In de tweede helft moesten we het spel van het eerste half uur weer oppakken, maar het werd 1-3. Als daarna de koppies gaan hangen, weet je dat je een verloren wedstrijd speelt.”
Lichtpuntje
Gelukkig was er in de verloren middag nog wel een lichtpuntje te vinden. Aanvaller Norair Mamedov  maakte zijn officiële debuut voor de ploeg van trainer Pieter Huistra. “Het is natuurlijk een droom die uitkomt, maar ik sta hier wel met een dubbel gevoel. Het gevoel van de nederlaag overheerst op dit moment.”
Mamedov had voorafgaand aan de wedstrijd al een vermoeden dat hij minuten ging maken. “Ik heb er natuurlijk al een paar keer bijgezeten en dat doe ik niet om alleen maar op de bank te zitten. Ik dacht; driemaal is scheepsrecht, want ik baalde er best van dat ik mijn debuut nog niet had gemaakt.”
De jonge aanvaller kreeg van de bank een duidelijke instructie mee. “Ik moest voorin oorlog maken en goed druk zetten. Toen ik erin kwam, had ik zeker nog het gevoel iets te kunnen omkeren. Helaas zat het er niet in.” Wel smaakt het debuut voor de spits naar meer. “Ik wil nu ook eens een overwinning meemaken,” aldus Mamedov.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard