string(9) "claudebot"

Makkelie scheidsrechter Groningen – Utrecht.

Donderdag 23 februari 2017 om 11:13

Danny Makkelie leidt zaterdagavond de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht. De arbiter blaast op 25 februari het duel in het Noordlease Stadion om 18.30 uur in gang. Het wordt het dertiende optreden van Makkelie als scheidsrechter tijdens een wedstrijd van FC Groningen.

De 34-jarige scheidsrechter wordt zaterdagavond geassisteerd door de heren Mario Diks en Hessel Steegstra. Joey Kooij is vierde official. Makkelie was dit seizoen één keer eerder actief bij een thuisduel van FC Groningen. De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam eindigde op 11 september van vorig kalenderjaar in 1-1.
 
Doelpunten
Scoren doet de FC tijdens een wedstrijd van scheidsrechter Makkelie vrijwel altijd. Slechts éénmaal, in 2015 op bezoek bij PSV (2-0), wist FC Groningen geen doelpunt te maken. De Trots van het Noorden kent echter wel een matig record onder leiding van scheidsrechter Makkelie. Van de twaalf eerdere wedstrijden waarin Makkelie de fluit hanteerde, won de FC slechts drie keer.
 
Niet eerder 
De laatste overwinning was vorig seizoen in het Abe Lenstra Stadion toen Groningen met 2-1 won van Heerenveen. De laatste thuisoverwinning boekten de Groningers in hetzelfde seizoen tegen die andere club uit Friesland. Cambuur werd met 2-0 verslagen. Makkelie floot nog niet eerder een wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht.
 
Datum: zaterdag 25 februari 2017
Plaats: Noordlease Stadion
Aanvang: 18.30 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus