Makkelie scheidsrechter bij ‘Avondje NAC’

13 september 2017 / vandaag

Danny Makkelie moet zaterdagavond in Breda het ‘Avondje NAC’ in goede banen leiden. Het is voor de eerste maal dat de 34-jarige scheidsrechter uit Dordrecht een officiële wedstrijd tussen NAC en FC Groningen fluit.

Het wordt de veertiende keer dat Danny Makkelie de leiding heeft bij een officieel duel van FC Groningen. De laatste wedstrijd was tevens de laatste keer dat FC Groningen in eigen huis een competitiewedstrijd verloor, op 25 februari van dit jaar tegen FC Utrecht (2-3).
 
Cijfers
In totaal floot Makkelie 13 wedstrijden van de Trots van het Noorden. Slechts drie keer won de FC onder zijn bewind. Voor het laatst was dit in de derby met sc Heerenveen, op 1 mei 2016 (1-2). Drie keer werd het ook gelijk. Zeven maal stapte de Groninger formatie als verliezer van de grasmat als Makkelie voor het laatst op zijn fluit blies.
 
Makkelie wordt zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion bijgestaan door de assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Vierde official is Martin Pérez.
 
Kaarten
Supporters van FC Groningen kunnen zaterdag al voor 3 euro met een autocombikaart naar de competitiewedstrijd in Breda. Een kaart aanschaffen kan nog tot en met morgen, donderdag 14 september. Al tweehonderd FC-supporters hebben aangegeven aanwezig te zijn bij de terugkeer van het ‘Avondje NAC’.


Speelronde 5 Eredivisie seizoen 2017/2018
 
Wedstrijd:                  NAC Breda – FC Groningen
Datum:                      Zaterdag 16 september 2017
Plaats:                       Rat Verlegh Stadion Breda
Aanvang:                   19.45 uur
Scheidsrechter:         Danny Makkelie
Kaartverkoop:            Via FanCorner en online via kaartverkoop.fcgroningen.nl

Na de toss met Padt
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws