string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘We verdienden meer dan een punt’.

Zondag 22 maart 2015 om 17:50

Mimoun Mahi zorgde met een verwoestend schot voor de 2-2 tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente. De flankspeler was de laatste weken dichtbij een treffer, maar had telkens pech. Mahi zag deze keer zijn schot wel in het doel belanden en vierde de treffer uitbundig.

Voor de Hagenaar was het tevens zijn eerste goal op het hoogste niveau. De van Sparta Rotterdam overgekomen Mahi scoorde al wel in het bekertoernooi, maar nog nooit in de Eredivisie. “Dat maakt het toch wel extra speciaal,” beaamt Mahi. “Het is lang geleden dat ik een doelpunt heb gemaakt, volgens mij de wedstrijd tegen FC Volendam voor de beker, dus ik moest er lang op wachten. Dat gaat wel een beetje in het hoofd zitten, maar gelukkig lukte het vandaag.”
Vandaag wel
Mahi schoot volgens Opta, statistiekenleverancier van de Eredivisie, 33 keer op het doel zonder doeltreffend te zijn. Daarmee had de aanvaller de meeste pogingen van de gehele competitie, tot dusver zonder te scoren. Mahi maakte tegen Twente een einde aan die reeks. “Ik schiet inderdaad best vaak en heb de laatste tijd niet echt geluk gehad. Vandaag gelukkig wel,” aldus Mahi.
“Ik dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en zag dat Burnet (die eerder in de wedstrijd juist met zijn eerste schot op het doel van dit Eredivisieseizoen direct succesvol was – red.) buitenom kwam. Ik koos ervoor om te schieten, keek op en zag dat er ruimte lag in de verre hoek. Ik denk dat de bal er goed in zat.” 
Dubbel gevoel
Mahi stond de media met een dubbel gevoel te woord. “Aan de ene kant ben ik blij met mijn eigen succes, maar aan de andere kant is het jammer dat we hier niet hebben gewonnen. Je zag dat er en echt team op het veld stond en we zijn er vol voor gegaan. We hebben ons tot twee keer toe terug geknokt en verdienden wel meer dan een punt.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard