string(9) "claudebot"

Mahi twijfelgeval voor start play-offs; Hiariej terug.

Dinsdag 16 mei 2017 om 15:59

De beschikbaarheid van Mimoun Mahi is nog een vraagteken in de aanloop naar de start van de play-offs op woensdagavond om 20.45 uur in het Noordlease Stadion. Mocht de clubtopscorer in de thuiswedstrijd tegen AZ niet inzetbaar zijn, dan staat Alexander Sørloth aan de aftrap. Tom Hiariej keert terug in de basisopstelling.

Aan de kant van FC Groningen is de rentree van Tom van Weert ook een meevaller. Voor Simon Tibbling en Yoëll van Nieff komt de wedstrijd van woensdagavond nog te vroeg. Zij worden donderdagmiddag om 15.00 uur weer op de training verwacht en sluiten mogelijk aan in de aanloop naar de return zaterdagavond in Alkmaar.
Desevio Payne en Kasper Larsen zijn niet van de partij wegens blessures. Naast Ajdin Hrustic hebben Glenn Bijl, Roland Baas en Robbert de Vos te horen gekregen dat zij tot het einde van de play-offs onderdeel blijven uitmaken van de eerste selectie. Zowel op trainingen als bij de te spelen wedstrijden. KOOP TICKETS Knokken
Trainer Ernest Faber kijkt met veel zin uit naar de eerste wedstrijd in de play-offs. “Eigenlijk kon het niet mooier. Op de laatste speeldag nog twee plekken stijgen en na zo’n bizarre ontknoping. Dat werkt ook terug op het team. Iedereen is vrolijk, heeft er enorm veel zin in. We hebben het hele jaar tegen een achterstand moeten knokken en die modus moeten we nu nog vier wedstrijden zien vol te houden. Wij hebben een betere vorm op dit moment, maar ik zie AZ toch als favoriet. De positieve energie zullen we moeten omzetten in een positief resultaat.”

Voetballende ploeg
Bij AZ heerst nog de teleurstelling van de verloren bekerfinale en twee verloren competitiewedstrijden. Daardoor eindigden de Alkmaarders voor de vijfde keer in vijftien jaar buiten de top-5. “Het is een grote club waar het spelen van Europees voetbal verlangd wordt,” weet de FC-trainer. “De druk ligt bij hen. Wij hebben in de competitie thuis met 2-0 gewonnen en uit 0-0 gespeeld. Nu hebben we weer twee kansen om ze te verslaan.”

Aantrekkelijk affiche
Faber vindt het affiche op voorhand aantrekkelijk. “Voetballende ploegen liggen ons wel en bovendien zijn we zelf heel lastig te verslaan. We moeten meteen een goede eerste wedstrijd neerzetten. We hebben de play-offs niet voor niets gehaald en willen nu ook winnen. Dat zullen we vooral met ons eigen aanvalsspel moeten doen. Durven en met lef er doorheen spelen!”

20170514JV6078handjes

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus