Mahi terug in de basis tegen Excelsior

1 november 2018

FC Groningen speelt morgenavond (vrijdag 2 november) in het Van Donge en De Roo Stadion tegen Excelsior. De competitiewedstrijd in de elfde speelronde van de Eredivisie begint om 20.00 uur. Trainer Danny Buijs van FC Groningen blikt vooruit op het duel in Rotterdam, waarin hij kan starten met het spitsenkoppel Mateo Cassierra en Mimoun Mahi.

Afgelopen zaterdag stond FC Groningen met lege handen tegen koploper PSV, dat vier minuten voor tijd de winnende treffer (1-2) produceerde in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Over het resultaat ben ik nog steeds teleurgesteld, omdat we verloren hebben. Maar we hebben grote delen van de wedstrijd goed gespeeld en daardoor kwamen we ook in de buurt van een resultaat. Als je dan verliest, is het nog een prettige bijkomstigheid dat veel mensen alsnog met een positief gevoel op de wedstrijd terugkijken. Als we dit wekelijks kunnen opbrengen, zullen we resultaten gaan boeken tegen andere Eredivisieploegen.”

Middenmoot
Naast de geschorste Amir Absalem heeft Buijs voor het duel met Excelsior nog niet de beschikking over Michael Breij. “Vanochtend heeft Breij voor het eerst getraind met de groep. Hij sluit naar verwachting na de interlandperiode weer volledig aan en moet dan nog wedstrijdminuten gaan maken om ritme op te doen. Tegenstander Excelsior doet de laatste jaren structureel iets goed, want ze weten zich ondanks spelerswisselingen telkens redelijk makkelijk in de middenmoot te spelen. Zij hebben een ervaren en volwassen ploeg en zijn op hun kleine kunstgrasveld vaak lastig te bespelen.”

Prettig
FC Groningen speelde tegen PSV in een 4-4-2-formatie met Samir Memisevic en Ludovit Reis als centrale middenvelders. Jannik Pohl startte in de basis vanwege ziekte van Mimoun Mahi, die vrijdagavond weer inzetbaar is. Buijs hierover: “Een fitte Mahi is zeker één van de starters. Door omstandigheden heeft hij tot nu toe nog niet samen met Mateo Cassierra in de basis gestaan en dat gaat tegen Excelsior wel gebeuren. Deze formatie past goed bij het beschikbare spelersmateriaal. En de spelers voelen zich er prettig bij. Tegen PSV heeft de ploeg het prima gedaan en morgenavond zullen we datzelfde op de mat moeten leggen.”

Laatste nieuws