string(9) "claudebot"

Mahi terug bij wedstrijdselectie tegen Roda JC Kerkrade.

Vrijdag 04 december 2015 om 15:08

Mimoun Mahi maakt na ruim een maand blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie van FC Groningen. De clubtopscorer keerde afgelopen week terug op het trainingsveld en reist met de ploeg die het zondagmiddag opneemt tegen Roda JC Kerkrade. Ook Rasmus Lindgren stond vrijdag op het trainingsveld, maar de aanvoerder behoort nog niet tot de wedstrijdselectie.

Trainer Erwin van de Looi maakte de terugkeer van Mahi in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Roda JC op het wekelijkse perspraatje bekend. “Mahi heeft deze week weer meegetraind en maakt een scherpe en frisse indruk,” aldus Van de Looi.
De topscorer zal plaatsnemen op de bank, verklapte Van de Looi, die verder nog geen opstelling prijs gaf. “Mimoun zal nog niet starten. Als je hem vanmorgen bezig zag, denk je waarom eigenlijk niet. Hij ging behoorlijk te keer op het trainingsveld, maar we moeten verstandig zijn en voorzichtig blijven. Don’t manage the game, manage the season is een bekend gezegde in de voetballerij.”
Lindgren
Rasmus Lindgren deed vrijdagochtend een gedeelte van de training mee met de groep. Dit tot vreugde van de oefenmeester en opwinding van de verdediger zelf. Tegen Roda JC zal de aanvoerder in ieder geval nog niet in actie komen. “Rasmus stond vandaag weer op het veld en was als een kind zo blij.”
“Met zijn terugkomst en ook met die van Mahi komt er weer meer kwaliteit op het veld. Wanneer Lindgren weer wedstrijden kan spelen, is lastig te zeggen, maar alles wat hij voor de winterstop nog speelt, is een dikke bonus. We zullen geen onnodige risico’s nemen, maar willen hem uiteraard wel zo snel mogelijk terug.”
Over het herstel van Tom Hiariej en Dino Islamovic was trainer Van de Looi iets minder optimistisch. “Tom kon deze week delen wel en delen niet met de groep meetrainen. Het is een beetje op en af en hij had vandaag toch weer twee momenten last van zijn enkel. Dino Islamovic kende ook een terugslag en heeft dan weer last van zijn knie en dan weer van zijn lies. Het is heel vervelend voor hem dat hij al zo lang buiten de groep moet trainen. Ik hoop dat het herstel snel de goede kant op gaat.”
Trainingskamp
Deze week werd bekend dat FC Groningen komende winter op trainingskamp gaat naar Zuid-Spanje rondom de kustplaats Cadiz. Naast trainingen zal een oefenwedstrijd tegen het Belgische KV Oostende op het programma staan. “Een mooie tegenstander. We gaan proberen een wedstrijd van drie keer drie kwartier te spelen. Hun wens was om twee wedstrijden te spelen met twee verschillende opstellingen.”
“Maar door drie keer drie kwartier te spelen, kun je een groep 75 minuten laten spelen en anderen weer een uur. Het vraagt wat gepuzzel om het op deze manier te doen, maar dan kunnen we wel vol aan de bak en heeft het minder invloed op de trainingen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus