string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Schoot bewust in de korte hoek’.

Woensdag 17 december 2014 om 22:38

FC Groningen plaatste zich door de 3-0 overwinning op FC Volendam voor de laatste acht van de KNVB-beker. Daarmee overwintert de Trots van het Noorden voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 in het KNVB-bekertoernooi. De toeschouwers in Euroborg zagen enkele mooie doelpunten van onder anderen Mimoun Mahi en Michael de Leeuw.

Mahi stond voor de tweede keer in één week in de basisopstelling van FC Groningen en waar het hem afgelopen zondag niet lukte te scoren, brak de behendige aanvaller vlak voor rust tegen FC Volendam wel de ban. Vanuit een vrijwel onmogelijke hoek schoot Mahi de bal binnenkant paal in het doel.
Bewust
“Ik ging één op één het duel aan en toen ik erlangs kwam, keek ik op en zag dat de keeper een keuze maakte,” vertelt Mahi. “Hij stond een meter of twee richting Danny Hoesen en gokte op een voorzet. Daardoor schoot ik de bal bewust in de korte hoek. Het paste precies en hij ging er binnenkant paal in. Het is een heerlijk gevoel, mijn eerste doelpunt in Euroborg. De kansen van zondag zaten nog wel in mijn hoofd, dus is het lekker dat ik nu wel scoorde.”
Mahi was in de tweede helft wederom belangrijk toen er een overtreding op hem werd gemaakt in het strafschopgebied. De aanvaller spreekt van een ‘terechte penalty’ die uiteindelijk werd verzilverd door Nick van der Velden. “Ik kapte iemand van Volendam uit en hij gooide zijn been naar achteren waardoor hij mij raakte. Het was dus zeker een strafschop want door die actie kwam ik ten val. Het liefst had ik de bal er direct zelf ingeramd.”
Wissel
De van Sparta Rotterdam overgekomen Mahi stond eerder dit seizoen lang buitenspel vanwege een blessure. Afgelopen zondag hield hij het ruim zeventig minuten vol en woensdagavond werd de ras voetballer na 77 minuten naar de kant gehaald. “Zondag vroeg ik zelf om een wissel, want toen was ik helemaal op. Vandaag kreeg ik vlak voor de wissel een tik in mijn zij waardoor het lastig was met ademen. Natuurlijk voel ik dat ik twee wedstrijden heb gespeeld, maar voor zaterdag tegen FC Dordrecht is het echt geen probleem.”
Michael de Leeuw schoot FC Groningen in de slotfase van de wedstrijd op fantastische wijze naar de 3-0 en zette daarmee de eindstand op de borden. De spits krulde met een mooie boogbal vanaf de zijkant van het veld de bal over de Volendamse keeper in het doel. “Ik wil altijd graag scoren en had al wat kansjes gehad, dus dit was wel lekker,” zegt De Leeuw.
Mooie goals
“Ik loer er altijd op om een doelpunt te maken. Deze zat er goed in, maar het was natuurlijk de 3-0 en persoonlijk vind ik de belangrijke goals mooier. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over de wedstrijd. We lieten redelijk snel zien dat hier weinig te halen was al hadden we wel eerder op 1-0 willen komen. We waren in de eerste helft wat slordig, maar zijn geen enkel moment echt in de problemen geweest. Al kregen zij in de tweede helft nog wel een mogelijkheid met die bal op de paal. We hebben redelijk wat kansen gehad en mooie goals gemaakt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’