string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: 'Rustiger voor de goal'.

Zaterdag 14 januari 2017 om 22:56

Clubtopscorer Mimoun Mahi had met twee treffers een belangrijk aandeel in de 4-1 overwinning bij Heracles Almelo. Hij gaf eerlijk toe dat zijn eerste treffer in buitenspelpositie was gescoord en gaf het aantal doelpunten prijs dat hij graag wil scoren dit seizoen.

Mahi is met acht doelpunten momenteel de topscorer van FC Groningen. “De afgelopen jaren heb ik niet veel doelpunten gescoord en veel kansen gemist,” aldus Mahi. “Nu ben ik rustiger voor de goal en train ik veel met trainer Peter Hoekstra. Nu komt het er ook in de wedstrijden uit en zie je dat die ballen erin gaan. Als je veel afwerkt en schiet op goal, gebeurt het eigenlijk automatisch. Ik sta nu op acht doelpunten en ga voor vijftien aan het einde van het seizoen.”

De 0-1 had niet mogen tellen aangezien Mahi zich in buitenspelpositie begon. Daar staat tegenover dat de afgekeurde goal, mogelijk onterecht werd geannuleerd. “Op de beelden zie ik dat het buitenspel is. Bij de 0-4 reageer ik op Juninho Bacuna, als ik denk dat hij gaat schieten. Ik reageer sneller dan de verdediger en blijf rustig voor de goal.”

Iedereen blij
Het was de derde uitzege voor FC Groningen dit seizoen ook deze keer viel de uitslag hoog uit. “Vooral in uitwedstrijden spelen we meer vanuit de counter en nu schieten we er vier in. Als het soms wat minder gaat, krijg je ook wel eens negatieve feedback. Maar als het lukt, dan is iedereen blij. We hopen natuurlijk iedere wedstrijd te winnen en hopen dat we blijven winnen in 2017.

Heerlijk moment
Desevio Payne had voor het eerst dit seizoen een basisplaats en scoorde 0-2. “Ik wist niet wat me overkwam. Het was een heerlijk moment. Ik scoor niet veel en daarom was ik ook zo blij. Vandaag was mijn kans om te laten zien dat ik een goede vervanger ben van Hans Hateboer als rechtback. Ik ben er altijd klaar voor. De eerste tien minuten van deze wedstrijd waren niet goed genoeg van mijn kant en kwamen de voorzetten te makkelijk aan. Daarna had ik wel door hoe mijn directe tegenstander ging spelen.”

20170114JV5409uitvak

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’