Mahi: ‘Resultaat is teleurstellend’

18 december 2016

Mimoun Mahi sloot de eerste seizoenshelft af als clubtopscorer van FC Groningen. De aanvaller maakte tegen Go Ahead Eagles zijn zesde competitietreffer, maar de goal was niet genoeg voor drie punten. FC Groningen speelde met 1-1 gelijk tegen de ploeg uit Deventer en dat was voor Mahi een teleurstellend resultaat.

“Met alle respect voor Go Ahead Eagles, maar ik vind dat we thuis van ze horen te winnen,” meent Mahi. “We kwamen ook heel goed uit de startblokken, pakten een 1-0 voorsprong, maar hebben gelijkgespeeld en dat resultaat is teleurstellend. We gaan met een vervelend gevoel de kersperiode in.”
 
Korte hoek
Mahi maakte net als vorige week tegen Roda JC Kerkrade het openingsdoelpunt. Waar de spits tegen de Limburgers via een intikker scoorde, was de treffer tegen Go Ahead Eagles wederom één van buitencategorie. "Een goal is een goal, maar deze schoot ik aardig binnen,” aldus Mahi. “Ik werd goed weggestoken door Simon Tibbling en waar ik eerder een voorzet probeerde te geven die onderweg werd verwerkt, bedacht ik nu in de korte hoek te schieten. Hij zat er lekker in.”
 
De tegengoal werd gemaakt door voormalig FC’er Jarchinio Antonia. Vooral over de totstandkoming van het doelpunt was Mahi ontevreden. “Wij hebben zelf een corner en zij scoren uit de counter. Net als eerder dit seizoen tegen Sparta Rotterdam. Dat is amateuristisch. Antonia maakt een mooie goal. Als hij de brommer aanzet, is hij razendsnel. We hadden daarna nog genoeg tijd om te scoren, maar dat hebben we niet gedaan.”
 
Borsthoogte
Mahi kreeg in de tweede helft nog een goede mogelijkheid om een treffer te maken, maar kon de harde voorzet van invaller Alexander Sørloth niet op het doel krijgen. “Het had net als vorige week een intikker kunnen zijn. Sørloth deed eigenlijk alles goed bij die actie, maar gaf de bal voor op borsthoogte met een behoorlijke snelheid waardoor ik er niets meer mee kon.”

20161218JV4739mahi-staand

Laatste nieuws