string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Resultaat heel teleurstellend’.

Zaterdag 04 februari 2017 om 23:59

FC Groningen speelde zaterdagavond in het Noordlease Stadion gelijk tegen Excelsior. De FC kwam vlak na rust op voorsprong door een benutte strafschop van Mimoun Mahi. De doelpuntenmaker en linksback Yoëll van Nieff waren zeer teleurgesteld na het gelijkspel tegen de Rotterdammers. 

Aanvaller Mimoun Mahi maakte alweer zijn negende treffer van het seizoen, maar had na afloop van het duel met Excelsior weinig reden tot lachen. “Nee, ik kan niet genieten van mijn doelpunt, het resultaat is heel teleurstellend,” aldus de clubtopscorer van FC Groningen.
 
“We komen op voorsprong en geven het alsnog uit handen,” vervolgt Mahi. “We laten hier twee punten liggen en dat doet pijn. Het was niet scherp genoeg. De eerste aannames waren niet goed, ook bij mij niet en dan loop je achter de feiten aan. We hebben onszelf tekort gedaan.”
 
Strafschop
FC Groningen kreeg vlak na rust een strafschop. De laatste penalty van de FC werd genomen door Albert Rusnak, maar de Slowaak is inmiddels vertrokken naar de Verenigde Staten. Mahi pakte de bal resoluut in zijn handen en schoot feilloos binnen. “Er was geen discussie over wie hem zou nemen en ik wist dat ik raak zou schieten. Ik aarzelde niet en de bal zat er goed in. Als het aan mij ligt, blijf ik ze voortaan nemen.”
 
Baltempo te laag
Yoëll van Nieff was na afloop van de wedstrijd zeer teleurgesteld over het feit dat FC Groningen geen drie punten overhield aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. “Het is zeer teleurstellend, laat dat duidelijk zijn,” aldus de linksback. “Het baltempo was veel te laag. We wisten vooraf dat ze compact zouden staan en dan weet je dat je de bal snel moet laten gaan. Dat hebben we nagelaten en dan creëer je ook geen kansen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’