Mahi: 'Laten zien dat we kunnen bikkelen'

23 april 2017

Mimoun Mahi was met de openingstreffer en de matchwinner de onbetwiste uitblinker aan de kant van FC Groningen in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met zijn vijftiende en zestiende goal van het seizoen is hij inmiddels de nummer zes van de topscorersranglijst. Bovendien is hij met tien treffers de meest productieve Eredivisiespeler in 2017.

Clubtopscorer Mahi was na afloop van de wedstrijd in Deventer blij dat zijn ploeg gewonnen had. Het was de eerste uitzege sinds ruim drie maanden en door de overwinning blijft FC Groningen hij Heracles Almelo op het vinkentouw zitten. "Het was een hele spannende wedstrijd. Na de 0-1 gingen zij risico nemen," analyseert Mahi. "En telkens kregen ze weer hoop. We hebben gestreden en laten zien dat we ook kunnen bikkelen. We mogen uiteindelijk tevreden zijn met de 3-2."

Voor de beslissende goal vertrok Mahi in de derde minuut van de extra tijd van eigen helft met een pass van Alexander Sorloth. "Ik was blij dat ik de bal op het goede moment meekreeg. Voor mij was het toen een koud kunstje om de keeper te omzeilen en te scoren. Ik heb nu mijn doel van vijftien behaald en hopelijk kan ik er in de volgende wedstrijden nog een paar inschieten. Ik kijk nu echt van wedstrijd naar wedstrijd." Over twee weken, op zondag 7 mei, speelt FC Groningen thuis tegen PSV. Een week later, zondag 14 mei, volgt in de laatste speelronde een bezoek aan FC Twente.

Laatste nieuws