string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Ik had natuurlijk moeten scoren’.

Zondag 14 december 2014 om 17:47

FC Groningen is ook na de wedstrijd tegen Vitesse nog ongeslagen in Euroborg. Mimoun Mahi stond voor het eerst in de basisopstelling van de Trots van het Noorden. De behendige aanvaller kreeg in de beginfase twee grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zag net als in eerdere wedstrijden een echt team op het veld staan.

Mimoun Mahi was tot op heden alleen nog als invaller actief geweest voor FC Groningen. De aanvaller mocht tegen Vitesse voor het eerst vanaf minuut één meedoen en dat een basisspeler in de Eredivisie een bepaalde status met zich meebrengt, ondervond Mahi na afloop toen hij maar liefst acht interviews moest geven voor radio, televisie en schrijvende pers.
Kansen
“Dat is even wennen,” lacht Mahi. “De laatste keer dat ik in de basis startte was aan het begin van het seizoen met Sparta. Ik denk dat het wel lekker ging, maar ik had natuurlijk moeten scoren. Ik kreeg al snel twee open kansen, misschien miste de scherpte zo aan het begin van de wedstrijd. Het is daarna even balen, maar dan moet je het toch weer oppikken. Gelukkig had ik in de tweede helft met dat schot een soort assist. Ik ben wel tevreden, maar baal van die gemiste kansen.”
Mahi werd tijdens de wedstrijd fanatiek toegezongen door de fans in Euroborg en ging met een groot applaus in de 73ste minuut naar de kant. “Dat de supporters zo voor me zingen, geeft me een heel fijn gevoel. Het is fantastisch en eigenlijk niet te beschrijven.”
Instelling
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld hield een gemengd gevoel over aan de puntendeling tegen Vitesse. “Het is één van onze concurrenten en daar wil je thuis graag van winnen. We hebben in de eerste helft goed gespeeld met veel strijd. Na rust had Vitesse een fase waarin zij beter waren, maar toen scoorden wij juist. Het doelpunt gaf ons nieuwe energie en in de slotfase heeft de eindspurt bijna nog een goal opgeleverd.”
“Met de instelling was vandaag wederom niets mis. We wilden deze wedstrijd winnen en dat straalden we ook uit Ik vond dat we er echt als team stonden, net als de laatste weken en dat is mooi om te zien. Voor de reeks waar we nu mee bezig zijn, ontbrak het daar nog wel eens aan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’