string(9) "claudebot"

Mahi: ‘Het publiek gaf me kippenvel’.

Zondag 23 november 2014 om 15:46

FC Groningen is nog altijd ongeslagen in Euroborg tijdens dit Eredivisieseizoen. Hoewel de Trots van het Noorden tegen koploper PSV in de tweede helft op achterstand kwam, was het Michael de Leeuw die in de slotfase de 1-1 binnenkopte. De spits promoveerde een schitterende voorzet van Mimoun Mahi tot fraaie treffer. Beide hoofdrolspelers waren na afloop content met het behaalde punt.

Mimoun Mahi kwam tegen PSV voor de zesde maal als invaller in het veld. De vleugelspeler, die dit seizoen lange tijd buitenspel stond met een vervelende blessure, mocht tegen de Eindhovenaren ruim twintig minuten meespelen. Mahi was met zijn eerste assist van dit seizoen erg belangrijk voor FC Groningen. Hij stond als eerste speler van de FC de media te woord met een grote glimlach van oor tot oor.
Hard voor
“Het is natuurlijk geweldig dat ik zo`n assist kon geven,” vertelt Mahi. “Ik ging op snelheid twee man voorbij, kapte daarna terug en gaf de bal hard voor bij de tweede paal. Daar hadden Michael de Leeuw en ik het vooraf al over gehad. Hij zei: ‘Als je er langs komt, geef de bal maar bij de tweede paal, ik sta er wel.’ Daarom gaf ik extra hard voor en gelukkig stond De Leeuw er ook.”
Het publiek in Euroborg waardeerde de invalbeurt van Mahi met het scanderen van zijn naam. “Het publiek stond er geweldig achter en dat heeft ons als team echt geholpen. Als speler voel je zoiets echt en het publiek verdient dan ook een compliment. Dat ze na afloop mijn naam schreeuwen, is natuurlijk fantastisch. Het gaf me kippenvel, dat had ik nog nooit met zoveel mensen op de tribune meegemaakt. We hebben een moeilijk programma, maar dit punt geeft zeker vertrouwen.”
Snoekduik
Doelpuntenmaker Michael de Leeuw was blij met zijn doelpunt en het voorbereidende werk van zijn teamgenoot. “Ik heb inderdaad een paar keer verteld dat ik wel bij de tweede paal zou staan,” aldus De Leeuw. “Het was een actie van hoge kwaliteit en met overzicht. Hij legde de bal precies op mijn hoofd. Die loopactie doe ik op gevoel, het eerste wat in me opkomt. Deze keer was het naar de tweede paal en met een snoekduik de bal inkoppen.”
De Leeuw was blij met het behaalde punt tegen PSV. “We hebben de ongeslagen status behouden en dat is fijn voor de ploeg. Ik denk dat er vandaag echt een team op het veld stond dat voor elkaar wilde strijden. Qua strijd en inzet was dit één van onze betere wedstrijden dit seizoen. We moeten alleen niet vergeten dat we ook goed zijn weggekomen. PSV heeft een paar honderd procent kansen gehad, maar Sergio Padt stond top te keepen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus