string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi: ‘Fijn gevoel om thuis ongeslagen te zijn’.

Zaterdag 17 oktober 2015 om 22:38

Mimoun Mahi was dit seizoen al vier keer als invaller trefzeker en scoorde tegen Willem II zijn eerste doelpunt van het seizoen als basisspeler. De aanvaller is met vijf goals topscorer van de ploeg. Hans Hateboer was net als aanvoerder Hedwiges Maduro blij met de drie punten.

Mimoun Mahi werd na 24 minuten spelen door Albert Rusnak voor de keeper gezet en rondde koelbloedig af. Beide spelers stonden vorige week in de interland tussen Jong Oranje en Jong Slowakije nog tegenover elkaar. “Albert ziet het spel goed en het is smullen om met hem te spelen,” meent Mahi. “Ik vond ons vandaag de bovenliggende partij en gelukkig scoorden we de winnende nog. Het geeft een fijn gevoel om thuis nog ongeslagen te zijn.”

Het is alweer de vijfde treffer voor de aanvaller dit seizoen, als Mahi zo doorgaat komt hij gemakkelijk in de dubbele cijfers. “Dat zou mooi zijn, maar we moeten het wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ik schiet ze er op dit moment gemakkelijk in en dat is hartstikke mooi.”

Een andere jeugdinternational van Oranje, Hans Hateboer, was blij met de overwinning. “Het is lekker dat we weer hebben gewonnen,” aldus de back. “Het zag er misschien niet mooi uit, maar de drie punten zijn het belangrijkst. Gelukkig vliegt de bal er op het laatst dan toch nog in en houden we de drie punten.”
Hedwiges Maduro was door de afwezigheid van Rasmus Lindgren en Michael de Leeuw aanvoerder van FC Groningen. De middenvelder was het met Hateboer eens. “De drie punten tellen en het maakt niet veel uit hoe zo na een interlandweekend. We moeten zorgen dat we snel weer in het ritme komen want er komt een maand aan waarin we veel punten kunnen pakken en dat willen we ook gaan doen.”  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’