Mahi en Van Weert terug in de basis tegen Heracles

26 januari 2018

FC Groningen speelt zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Trainer Ernest Faber kan beschikken over een volledig fitte spelersgroep en kiest naar alle waarschijnlijkheid voor de terugkeer van aanvallers Mimoun Mahi en Tom van Weert in de startopstelling. Het duel begint zaterdagavond om 18.30 uur. Stadion en kassa’s openen om 17.00 uur.

Ernest Faber, van wie eerder deze week bekend werd dat hij na afloop van het seizoen afscheid neemt bij FC Groningen, vertelde dat Tom van de Looi net als eerder al Ludovit Reis de rest van dit seizoen deel zal blijven uitmaken van de eerste selectie. “Het is belangrijk dat beide jongens veel minuten blijven maken, dus het zou kunnen dat ze soms ook nog in FC Groningen onder-23 zullen spelen. Maar momenteel zijn we zeer tevreden en tegen Heracles staan ze in ieder geval in de basis.”

Andere rol
Jan Hoekstra en Amir Absalem spelen ’s middags bij FC Groningen onder-23 tegen DVS’33 in Ermelo. Uriel Antuna, Kasper Larsen (beiden afgelopen week nog bij de Beloften) en Ajdin Hrustic (terug van interlands met Jong Australië) zitten zaterdag bij de eerste selectie. In de basisopstelling zullen twee wijzigingen plaatsvinden ten opzichte van afgelopen zondag. Mimoun Mahi (terug van blessure) en Tom van Weert keren terug in de basis. “We kiezen morgenavond (zaterdag – red.) voor een andere rol voor Lars Veldwijk. We denken dat hij in een andere fase van de wedstrijd meer beslissend kan zijn.”

Faber staat met zijn ploeg voor een mooie reeks wedstrijden waarin de ploeg vol aan de bak zal moeten om aan te haken bij de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. “We willen de lijn van Sparta-thuis doortrekken. We houden de ambitie om omhoog te gaan en willen streven naar een maximaal resultaat. Hopelijk kunnen we ons zelfvertrouwen weer verder uitbouwen.”

Creativiteit
Faber heeft met de eerste selectie naar eigen zeggen een prima trainingsweek achter de rug. “We hebben de wedstrijd van Willem II (1-1, red.) nog eens doorgenomen en moeten tegen Heracles effectiever met onze kansen omgaan. Achterin staat het momenteel prima en morgen moeten we in een thuiswedstrijd verder van de eigen goal af verdedigen. Het is fijn dat Mimoun Mahi weer fit is. Hij is onze beste aanvaller en kan met zijn creativiteit wat forceren.”

Laatste nieuws