string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Mahi en Linssen twijfelgevallen voor topper met Feyenoord.

Vrijdag 11 december 2015 om 16:29

Het basiselftal van donderdagavond werkte een dag na de Europese thuiswedstrijd tegen SC Braga een korte hersteltraining af op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn. De reserves stonden langer buiten op het veld. Trainer Erwin van de Looi gaf tijdens het traditionele perspraatje, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Feyenoord, aan dat Mimoun Mahi en Bryan Linssen twijfelgevallen zijn.

Naast Linssen bleven van het basisteam van donderdagavond ook Johan Kappelhof en Albert Rusnak binnen. Kappelhof vanwege pijn in zijn voet en Rusnak met lichte maagklachten. Van de Looi verwacht echter geen problemen rondom de inzetbaarheid van het tweetal voor het thuisduel met Feyenoord. Achter de namen van Bryan Linssen en Mimoun Mahi staat wel een vraagteken.
Dikke enkel
“We zijn fysiek gezien redelijk goed uit de wedstrijd gekomen,” vertelt de oefenmeester. “Alleen Bryan Linssen heeft een dikke enkel overgehouden aan het duel met Braga en is daarom een twijfelgeval. Bryan is echter een bijtertje, dus ik heb er goede hoop op dat hij er zondag wel bij kan zijn.”
Mimoun Mahi moest woensdag uit de training stappen vanwege een bovenbeenblessure, opgelopen in de competitiewedstrijd tegen Roda JC, en miste hierdoor het Europese treffen met Braga. Ook voor het competitieduel met Feyenoord is de clubtopscorer nog een vraagteken, laat Van de Looi weten. “We hebben het woensdag geprobeerd, maar het bleek toen niet goed genoeg om er tegen Braga bij te zijn. Morgen tijdens de afsluitende training gaan we weer bekijken hoe het ervoor staat. Mocht het niet lukken, richten we ons op de wedstrijd van volgende week tegen Heracles.”
Extra’s
Rasmus Lindgren en Dino Islamovic zijn nog altijd geblesseerd en hoewel Tom Hiariej van de blessurelijst af is, is de middenvelder nog niet wedstrijdfit. Michael de Leeuw – niet fit genoeg voor 90 minuten tegen Braga – trainde vrijdagochtend langer door. “Hij heeft vandaag volledig getraind en zelfs wat extra’s gedaan. We gaan bekijken hoe zijn lichaam reageert en wanneer dat goed is, is de kans groot dat Michael een rol gaat spelen in de wedstrijd van zondag.”
Botteghin
De wedstrijd tegen Feyenoord wordt voor Van de Looi geen weerzien met zijn voormalig pupil Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger raakte vorige week geblesseerd en mist hierdoor het treffen met zijn oude club. “Dat is natuurlijk heel erg jammer voor Eric. Een blessure is altijd vervelend en daarnaast is het leuk om tegen je oude club te spelen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’