Magere oogst voor jeugdteams.

Woensdag 04 september 2013 om 21:11

Er werd vandaag in competitieverband niet gewonnen door de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Uit de vijf gespeelde wedstrijden werden slechts drie punten bij elkaar gesprokkeld.

Teams Locatie Groningen
FC UTRECHT B1 0-0 FC GRONINGEN B1
opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Tyson dos Santos, Rutger Etten, Ebrar Yildirim (53.Shivaro Hok Ahin), Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Twan Nieboer.
“Dit was absoluut geen typische 0-0 wedstrijd. Het was een open duel en een 2-2 uitslag had ook tot de mogelijkheden behoord,” concludeerde trainer Peter Moltmaker na afloop. In de eerste helft had de thuisploeg, die het seizoen met zeven punten uit drie wedstrijden goed was gestart, een overwicht. Voor rust speelden de Groningers in een te kleine ruimte. Daardoor kon voorin weinig gecreeerd worden. In de tweede veertig minuten veranderde het spelbeeld.
“Er kwam meer diepte in ons spel en de ballen kwamen vaker achter hun verdediging terecht. Daardoor konden we ook voor veel meer dreiging zorgen.” De wedstrijd kantelde richting Gronings voordeel en de ploeg kreeg een aantal mooie kansen. Stan Haanstra kwam alleen voor de doelman maar de hoek was te moeilijk om een goal te maken. Juhnino Bacuna loste enkele schoten op doel terwijl Tyson dos Santos tweemaal met het hoofd dichtbij was.
Volgens Moltmaker had zijn ploeg het in de eindfase af kunnen maken: “Na rust waren we veel meer in hun zestien meter te vinden. Maar gemiddeld genomen is dit gelijkspel de juiste uitslag. Ik vind dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld en dat we op alle facetten een voldoende hebben behaald.”
SPARTA ROTTERDAM B2 4-2 FC GRONINGEN B2
1-0 (9.), 2-0 (17.), 2-1 Tim Riksman (49.pen.), 2-2 Sander de Grote (55.), 3-2 (60.), 4-2 (66.)
opstelling FCG B2 Jan Hoekstra, Daan Ganzinga, Jan Hup, Mathijs Elderman, Sammy Feenstra (45.Niels Hylkema), Jesse Borst (65.Luke Millar), Sander de Grote, Cheriel Girdharie, Noel Wever (45.Tim Riksman), Ozan Kokcu, Thomas Reinders.
De onder-16 ploeg van FC Groningen kwam in Rotterdam sterk terug van een achterstand maar bleef na tachtig minuten wel met lege handen achter. In de openingsfase acteerden de gasten te slap en kwam Sparta als beste uit de startblokken. Na acht minuten spatte een vrije trap van de thuisploeg uiteen op de lat, een minuut later was het echter wel raak. Een grotere achterstand werd nauwelijks twee minuten voorkomen doordat de bal door een van de Groningse verdedigers van de doellijn werd gehaald.
In de zeventiende minuut verdubbelden de Spartanen de voorsprong wel. Daarbij zag de verdediging er niet goed uit. In het slotkwartier gooide FCG de schroom van zich af en werd er veel beter gespeeld. Pogingen van Ozan Kokcu (vrije trap), Sander de Grote (schot naast) en Noel Wever (kopbal naast) leverden geen treffer op. Daarnaast belandde een schot van De Grote nog op de lat. In het tweede bedrijf kwam de ploeg van trainer Rick Mulder prima terug in de wedstrijd. Sander de Grote werd binnen de zestien onderuit gehaald en Tim Riksman verzilverde het buitenkansje.
In de 55ste minuut werd de dadendrang van groenwit wederom beloond. Ozan Kokcu raakte met zijn vrije trap de lat waarna Sander de Grote de 2-2 binnentikte. De thuisploeg was rijp voor de slacht maar de FC vergat door te drukken. Twintig minuten voor tijd kreeg ook Sparta een elfmeter toegekend. Deze werd benut waardoor het duel kantelde. Zes minuten later beslisten de Rotterdammers de wedstrijd met een vierde treffer. Tegen het einde van de wedstrijd stond de laat opnieuw in de weg voor de Groningers.
FC GRONINGEN C1 0-2 ALPHENSE BOYS C1
0-1 (32.), 0-2 (65.)

opstelling FCG C1 Luuk Zwiers, Marnix Koopmans (36.Armani Mardjoeki), Daniel Camara Bos (65.Jairzinho Leirissa), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen (36.Daniel Teune), Tom van de Looi, Marc Vegter (60.Shabani Nduwumuremyi), Mark Westra, Martijn van Maastrigt, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha.
Het eerste competitieduel van FC Groningen C1 liep uit op een teleurstellend resultaat. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame begon furieus aan de wedstrijd. De eerste aanval over rechts via Marc Vegter bereikte Jhurrey Margaritha die naast schoot. Luttele seconden later raakte een schot van Martijn van Maastrigt de lat. Ook de gasten lieten zich echter gelden. In de vierde minuut een opgelegde kans die echter prima gered werd door doelman Luuk Zwiers.
Mark Westra kende een doelgerichte eerste helft. De doelman van Alphense Boys keerde echter zijn inzetten. Ook een schot van Jhurrey Margaritha leverde geen doelpunt op. In de 27ste minuut wederom pech aan Groningse zijde. Daniel van Kaam haalde hard uit maar de dwarsligger stond opnieuw in de weg. Terwijl iedereen wachtte op een voorsprong voor de thuisploeg was het uitgerekend Alphense Boys dat scoorde. De gasten profiteerden optimaal van een fout van de Groningse goalie.
In de tweede helft slonk het aantal kansen en eigenlijk bleven de gasten, die goed en georganiseerd speelden, eenvoudig op de been. Mark Westra slalomde door de defensie maar zijn schot miste doel. Op voorzetten vanaf de flanken waren de aanvallers te afwachtend. Vijf minuten voor tijd viel nog de 0-2. Een prachtige vrije trap belandde op de paal maar in de rebound was de tegenstander attent. De FC probeerde het nog wel middels schoten van afstand maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden.
FC GRONINGEN C2 1-1 ALMERE CITY FC C2
1-0 Lion Kalentjev (15.), 1-1 (61.pen.)
opstelling FCG C2 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Mark Versteegen, Rick Boyer (36.Ken Raghoebar), Mees Gootjes, Mark Jagt (36.Ashraf Hezam), Mark te Velde, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Jearl Margaritha (53.Boy Spijkerman).
In de ouverture van het seizoen deed de onder-14 ploeg van FC Groningen zichzelf tekort. Steyn Strijker bereikte na twee minuten Orkun Kokcu die te gehaast afwerkte. Een kopbal van Mark te Velde zeilde net naast de goal. Na een kwartier spelen bereikte een mooie steekpass Lion Kalentjev. De aanvaller klaarde het karwei beheerst: 1-0. Ook de gasten creeerden het nodige gevaar maar de beste kans was nog voor de thuisploeg. De doelman redde echter op een schot van Jearl Margaritha.
Na rust had de ploeg van trainer Gerard Wiekens alle kansen om het duel te beslissen. Orkun Kokcu zag een inzet gekeerd waarna de goalie attent reageerde op een actie van Lion Kalentjev in de zestien meter. Na tien minuten was Kalentjev wederom kansrijk terwijl ook Orkun Kokcu voor gevaar zorgde. Een poging van Ashraf Hezam leverde ook geen tweede doelpunt op.
Almere City kreeg in de 49ste minuut de kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Roorda wist een tegentreffer te voorkomen. Een pass van Mees Gootjes belandde daarna bij de vrijstaande Jearl Margaritha. Zijn schot ging ruim over de lat. Negen minuten voor tijd kregen de gasten een strafschop toegekend die onberispelijk werd benut. In de daaropvolgende fase nam de opponent het heft in handen. Grote kansen konden beide teams daarna niet meer creeeren.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR D1 2-2 DE GRAAFSCHAP D1
0-1 (6.), 1-1 Bart Kooistra (30.), 1-2 (50.), 2-2 Quinten Lamsma (51.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Chiel Kuiper, Milan de Koe, Sil Bos, Youri Sletering, Kevin de Vries, Mark van der Meer, Rik de Boer, Bart Kooistra, Job Zwager, Feike Zijlstra. Wissels: Kian Visser, Robert Polee, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Marco Kreeft, Pieter Abe de Jong, Martijn Ferwerda.
De mannen van trainer Elwin van Keulen kwamen in het eerste competitieduel van het seizoen al na zes minuten op achterstand. In de vijftiende minuut kreeg doelman Levi de Ron de rode kaart die overigens later weer werd ingetrokken. De strafschop werd echter gemist door de Gelderlanders. Vanwege de rode kaart moest trainer Elwin van Keulen al vroeg in de wedstrijd ingrijpen.
“We hebben het ondertal creatief opgelost door er een middenvelder af te halen. Daardoor gingen we 4-2-3 spelen. Dit werkte goed want in het vervolg hebben we eigenlijk niets meer weggegeven.” Bart Kooistra rondde op slag van rust een eigen actie langs de lijn doeltreffend af. In de 50ste minuut leek het toch mis te gaan voor de Friezen. De ploeg uit Doetinchem nam wederom de leiding.
Een minuut later kwam alsnog de beloning. Een hoekschop van Kian Visser werd door Quinten Lamsma raak gekopt. Van Keulen was content met de strijdwijze van zijn spelers: “Ik heb vandaag fantastisch voetbal gezien en de jongens hebben ontzettend veel strijd geleverd. We verdienden meer maar de kansen werden niet benut. Dat moet je dan jezelf verwijten. Maar ik kan alleen maar trots zijn op datgene wat de jongens hebben gegeven.”