Mager gelijkspel op het Kasteel.

Dinsdag 20 januari 2009 om 16:40

Zondagmiddag ging FC Groningen op bezoek bij Sparta Rotterdam. In de eerste helft waren er enkel kansen, maar was geen van beide ploegen trefzeker. Vlak na rust scoorde Koen van de Laak de 0-1 voor FC Groningen. Het feestje duurde niet lang, want in de 60ste minuut scoorde Godee de gelijkmaker. Groningen kreeg het aan het einde van de wedstrijd nog moeilijk, maar nam toch één punt mee terug naar het Noorden waardoor FC Groningen op de zevende plaats blijft staan.

Vanuit de Junior Club waren er maar liefst twee FanTour bussen al vroeg vertrokken naar Rotterdam om FC Groningen aan te moedigen. De wedstrijd begon rommelig bij beide ploegen. In de 7de minuut kwam Garcia toch tot een schot wat geblokt werd door verdediger Ruud Knol. De volgende kans voor FC Groningen kwam van de voet van Lovre, maar doelman Varkevisser wist er nog een voet tegenaan te krijgen. Ook de derde kans was voor de Groningers. Opnieuw was het Garcia die uithaalde, maar ook hij vond de doelman op zijn weg. Sparta kwam in de eerste helft niet één keer voor doelman Luciano, die zich maar een enkele keer moest strekken voor een afstandsschot.
In de tweede helft kon Groningen al vrij snel de score openen. In de 48ste minuut was het de voorzet van Danny Holla vanaf de linkerkant die door Koen van de Laak langs de tweede paal werd binnen getikt: 0-1. In de 59ste minuut kreeg Marcus Berg dé kans om de voorsprong verder uit te breiden, maar zijn lob ging niet alleen over de te ver uitgekomen Varkevisser, maar ook over het doel. Sparta sloeg terug met een snelle uitbraak, waarbij de bal uiteindelijk bij Godee terechtkwam. Binnen de vijf meter wist hij zich te ontdoen van Granqvist en de bal langs Luciano te schuiven: 1-1.
Enkel kansen
De gelijkmaker was een behoorlijke domper voor FC Groningen. Vlak na het doelpunt van Godee was het Berg die eigenlijk een nieuwe voorsprong op zijn voet had, maar hij vergat vrij voor de doelman een hoek te kiezen en schoot de bal recht op Varkevisser. Ook Lovre was nog heel dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging via de vingertoppen van de Spartaanse doelman net voorlangs. De laatste twintig minuten was het Sparta wat gevaarlijk werd. Het Rotterdamse publiek ging achter de thuisploeg staan, waardoor de spelers leken te voelen dat er een overwinning in zat. Vlak voor het doel van Luciano werd het een aantal keren erg gevaarlijk en kreeg FC Groningen  de bal maar niet weg.
Trainer Foeke Booy bracht debutant David Abdul en de zeer ervaren Yuri Rose in het veld om de druk op te voeren. Met de ruimte die hierbij onstond wist Groningen niets te beginnen. Donovan Slijngard kreeg nog een kans voor Sparta en tien minuten voor tijd kon Luciano met een flitsende reflex maar net het van richting veranderde afstandsschot van Poepon keren. FC Groningen had nog nauwelijks iets in te brengen, maar verdedigend bleven ze op de been. Beide pleoegen moesten genoegen nemen met een gelijkspel.