string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maduro: ‘Van leren en niet te lang bij stilstaan’.

Donderdag 17 september 2015 om 22:13

FC Groningen verloor donderdagavond in Euroborg de eerste Europese wedstrijd van het seizoen met 3-0 van Olympique Marseille. Hedwiges Maduro was realistisch en zag een goede Franse tegenstander. Hans Hateboer en Rasmus Lindgren stonden na afloop met een teleurgesteld gevoel in de spelerstunnel.

Hedwiges Maduro was duidelijk in zijn analyse van de wedstrijd. “Zij speelden goed, waren beter dan wij en we hebben verdiend verloren,” aldus de routinier. “We moeten hiervan leren en dit meenemen, maar ook weer niet te lang bij stil staan. Nu is het zaak ons te richten op de wedstrijd van zondag tegen AZ.”
De middenvelder zag ondanks de ruime nederlaag tegen de Franse ook positieve punten. “We durfden wel te voetballen en er zat een spelidee achter. Door een paar fouten krijgen we de goals tegen, maar als we zo spelen in de Eredivisie komt het echt wel goed. We speelden in mijn ogen wel tegen de favoriet van de groep en daarom is het zaak om straks tegen de andere tegenstanders de punten te pakken.”
Hans Hateboer keek ontzettend uit naar de wedstrijd tegen de Franse grootmacht en was daarom teleurgesteld over de nederlaag. “Ik ben natuurlijk teleurgesteld,” aldus Hateboer. “Dat is ook het enige gevoel wat je kunt hebben wanneer je met 3-0 thuis verliest.” De back zag dat er een goede tegenstander op het veld stond, al vond hij dat zijn team de goals te gemakkelijk weggaf. “Zij krijgen drie kansen en drie keer is het een doelpunt. We hadden tegendoelpunten kunnen voorkomen, al zie je uiteraard ook dat ze wel kwaliteit hebben.”
Aanvoerder Rasmus Lindgren gaf zijn eerste reactie direct na afloop op het veld voor de camera van FOX Sports Eredivisie. De aanvoerder gaf eerlijk toe teleurgesteld te zijn. “Ik had er iets meer van verwacht. Het is een goede tegenstander, maar ik vond dat we de doelpunten te gemakkelijk tegen kregen. Olympique Marseille was een maat te groot. Ik vond ons niet heel goed spelen en daar baal ik van.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’