string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maduro: ‘Het werd een omschakelwedstrijd’.

Zondag 25 oktober 2015 om 17:21

FC Groningen pakte zondagmiddag het eerste competitiepunt op vreemde bodem van dit seizoen. De Trots van het Noorden speelde in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC. Aanvoerder Hedwiges Maduro kon uiteindelijk wel leven met die uitslag.

Zoals iedere wedstrijd mocht de captain direct na afloop op het veld zijn analyse geven bij FOX Sports Eredivisie. “We begonnen goed aan de wedstrijd, konden vanuit achteruit rustig spelen en kwamen 1-0 voor,” vertelde Maduro voor de camera.
“We gaven weinig weg, maar de tweede helft was het andersom. We kregen geen grip op het middenveld en hadden veel onnodig balverlies voorin. Er lag veel ruimte waar we vandaag niks mee deden, dus dat kon beter.”
Het feit dat er te weinig grip was op het middenveld, had volgens Maduro ook te maken met de tegenstander. “Zij deden dat goed met hun voorhoedespelers die veel van positie wisselden en het middenveld in kwamen. Als we de bal dan niet zelf kunnen vasthouden, heb je geen grip op de wedstrijd en zo werd het een omschakelwedstrijd. Daar was NEC in de tweede helft wel een beetje beter in.”
NEC scoorde vrijwel direct na rust via een strafschop de gelijkmaker. “Toen was het eventjes billenknijpen, maar ik denk dat we er de tweede helft wel meer uit hadden kunnen halen. Het hakt er natuurlijk wel in, twee uitwedstrijden en woensdag hebben we weer een uitwedstrijd in Utrecht. We moeten zorgen dat we goed herstellen en goed trainen. Dan moeten we er woensdag weer staan.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard