string(9) "claudebot"

Maduro: ‘Balen, want het ging lekker’.

Zondag 14 februari 2016 om 16:03

Hedwiges Maduro speelde zondag tegen de club waar hij aan het begin van zijn carrière doorbrak. De middenvelder moest vrij snel in de tweede helft met een kuitblessure naar de kant en baalde daarvan. Aanvoerder Rasmus Lindgren zag dat de aansluitingstreffer te laat viel.

Hedwiges Maduro kreeg in de eerste helft tweemaal een tik op zijn kuit waardoor deze ‘vol liep’ en verder spelen in de tweede helft onmogelijk bleek. “Het zit net onder de kuit,” legt Maduro uit. “Ik ging nog even door, maar op gegeven moment loopt je kuit vol en kun je niet meer goed bewegen. Niet echt meer springen en dan gaat het niet meer.”
En dus moest Maduro zich tot zijn eigen teleurstelling laten vervangen. “Daar baalde ik enorm van, want het ging lekker. We kwamen in de eerste helft goed onder de druk van Ajax uit, maar hadden er één of twee keer moeten scoren. We hebben dit seizoen veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Daar moeten we hard aan blijven werken, want we creëren genoeg. Zelfs tegen een ploeg als Ajax. Het is zonde dat we het niet afmaken.”
Eerste helft
Rasmus Lindgren had na de rode kaart van Ajax-verdediger Mike van der Hoorn gehoopt op een snelle aansluitingstreffer. “Het doelpunt kwam te laat,” treurt Lindgren. “Je hoopt op een snelle goal tegen een man minder, maar dat gebeurde niet. Ik heb het gevoel dat we in de eerste helft op voorsprong hadden moeten komen. De eerste helft speelden we goed, maar na rust zetten zij wat hoger druk en kwamen we er minder goed uit. Kleine foutjes van onze kant werden afgestraft.”
Lindgren beseft dat het vertoonde spel in de eerste helft iets is waar het team op voort kan bouwen, maar baalde zo vlak na de wedstrijd vooral van het verlies tegen de Amsterdammers. “We kunnen er zeker verder mee, maar op dit moment ben ik vooral nog teleurgesteld dat we thuis van Ajax hebben verloren,” aldus de aanvoerder.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus