string(9) "claudebot"

Maduro: ‘Alert zijn en kansen afmaken’.

Woensdag 21 oktober 2015 om 20:31

Hedwiges Maduro schoof woensdagavond achter de tafel aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Slovan Liberec.

Maduro speelde in het verleden verschillende Europese wedstrijden op Tsjechische bodem en veelal met mooi resultaat. De middenvelder probeert zijn goede record in Tsjechië donderdag te behouden. “Ik heb hier vaak gewonnen en laten we hopen dat het morgen hetzelfde is,” lacht Maduro.
De speelwijze van FC Groningen lijkt volgens Maduro op dat van de tegenstander. “Slovan Liberec heeft een goed voetballende ploeg met min of meer dezelfde spelopvatting. Ze hebben een heel aardig team met enkele internationals erin. Het begin van de wedstrijd wordt misschien wat aftasten, maar we krijgen altijd een paar kansen en die moeten we afmaken. Een doelpunt scoren en van onze eigen kracht uitgaan.”
Het team kreeg zowel tegen Marseille als tegen Braga ook kansen, maar bleef twee keer na het laatste fluitsignaal met lege handen staan. FC Groningen maakte kennis met de harde wetten van het Europese voetbal. Iets wat Maduro in zijn carrière al vaak heeft gezien.
“Soms geef je niet eens zoveel weg, maar één kans is al genoeg voor een tegendoelpunt. Daar moeten we alert op zijn. Daarnaast krijg je zelf ook niet zo heel veel kansen en dus moeten we daar goed mee omgaan. Wanneer we kansen krijgen, moeten we zien te scoren. We weten heel goed dat we hier punten moeten pakken en gaan ons uiterste best doen voor een goed resultaat te gaan. De punten zijn voor ons het belangrijkste, het maakt niet uit hoe. We hebben er veel zin in.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus