string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maatschappelijke samenwerking met Stichting Opkikker.

Vrijdag 16 oktober 2015 om 10:29

Stichting Opkikker en FC Groningen in de Maatschappij gaan een partnership aan voor een periode van drie seizoenen. Zij zullen de komende jaren de handen in één slaan om aandacht te vragen en geld te genereren voor de doelstelling van Stichting Opkikker; het organiseren van dagen van ontspanning voor gezinnen met een ziek kind.

Aanstaande zaterdag – voorafgaand aan de competitiewedstrijd FC Groningen–Willem II – zullen FC Groningen in de Maatschappij en Stichting Opkikker hun handtekening zetten onder een driejarige samenwerking. Gezamenlijk zullen zij de aankomende jaren activiteiten organiseren om opbrengsten en bekendheid te genereren voor het goede doel. Daarnaast stelt FC Groningen diverse uitingen beschikbaar, waaronder LED-Boarding om de stichting te helpen haar naamsbekendheid te vergroten en nieuwe donateurs te werven.
 
Grote betekenis
Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker: “Wij vinden het geweldig dat we de komende drie jaar op de steun van FC Groningen in de Maatschappij mogen rekenen. Stichting Opkikker kijkt uit naar een vruchtbare en succesvolle samenwerking. Het partnership is van grote betekenis, de opbrengsten zullen de komende jaren worden ingezet ten behoeve van de organisatie van Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.”
FC Groningen is een volksclub, sterk verankerd in haar eigen verzorgingsgebied met een landelijke uitstraling en Europese ambities. Als betaald voetbalorganisatie heeft de Trots van het Noorden een voorbeeldfunctie en staat het midden in de maatschappij. Om de vele verzoeken te bundelen en structuur aan te brengen in alle maatschappelijke projecten en activiteiten heeft FC Groningen sinds 17 september 2010 de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leven geroepen.
Doelstellingen
Doelstellingen van de stichting zijn zowel de vele verzoeken te bundelen en structuur te krijgen in alle maatschappelijke projecten en activiteiten, als ook alle aanvragen professioneel in behandeling te nemen en uit te voeren. Dit alles met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk gelden te genereren voor goede doelen en invulling te geven aan het maatschappelijke gezicht van FC Groningen.
Stichting FC Groningen in de Maatschappij hanteert drie pijlers: educatie, gezondheid en sociale samenhang. Zo helpt FC Groningen in de Maatschappij Stichting Opkikker de komende jaren om de gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag te kunnen bezorgen. Stichting Opkikker werkt samen met 80 Nederlandse ziekenhuizen en biedt jaarlijks meer dan 2.000 gezinnen met een ziek kind een welkome Opkikkerdag aan.
Opkikkerdag
Het hele gezin wordt in het zonnetje gezet voor een dag vol ontspanning en plezier! Als het allemaal even niet zo lekker gaat, dan kun je best een flinke Opkikker gebruiken. Dit geldt voor de vele kleine patiëntjes, die al op heel jonge leeftijd met de wereld van doktoren en ziekenhuizen worden geconfronteerd. De aandoeningen kunnen schokkend zijn, de ziekenhuisopnames duren altijd te lang en de behandelingen vragen veel te veel kracht. Om nog maar te zwijgen over de impact die deze moeilijke en onzekere periode te weeg brengt op ouders, broers en zussen. Kortom; redenen genoeg om de langdurig en soms ernstig zieke kinderen en hun gezin in ieder geval één mooie dag te bezorgen. Een Opkikkerdag om nooit te vergeten en waarvan iedereen geniet.
Kijk voor meer informatie over Stichting Opkikker op www.opkikker.nl

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’