string(9) "claudebot"

Maatschappelijke activiteiten FC Groningen.

Dinsdag 28 oktober 2008 om 15:07

In de 204de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam en kijkt hij vooruit naar de komende twee uitduels. Daarnaast belicht hij de maatschappelijke activiteiten waarbij FC Groningen betrokken is.

“We hebben afgelopen zaterdag weer eens een avondwedstrijd gespeeld en dat was met de 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam succesvol te noemen. Het was een sfeervolle avond in een uitverkocht huis. Indrukwekkend was de één minuut stilte voorafgaande aan het duel ter nagedachtenis aan de overleden Ab Gritter. De familie van de voormalige speler van FC Groningen was in het stadion aanwezig en heeft de avond ten zeerste gewaardeerd. Een punt van aandacht voor ons is het LED Boardingsysteem. Dat bleef functioneren tijdens de minuut stilte en dat is niet gepast. In de toekomst zullen wij dit anders gaan doen.”
Sander van Gessel
“Sneu was zaterdagavond het geblesseerd uitvallen van Sander van Gessel, na een harde ongelukkige botsing. Zoals bekend heeft Sander jaren bij FC Groningen gespeeld en in die jaren heeft hij zich een uitstekende prof getoond en een prettig persoon om mee te werken. Hij had, eveneens na een blessure, net zijn rentree gemaakt bij Sparta en dan is het bijzonder spijtig voor hem dat hij uitgerekend in Euroborg voortijdig het veld moest verlaten. Wij wensen hem een snel herstel toe.”
“In de week voorafgaande aan de wedstrijd hadden wij bezoekers aan Euroborg er nadrukkelijk op gewezen dat er in het weekeinde sprake zou zijn van verkeershinder in verband met wegwerkzaamheden ter hoogte van het Julianaplein. Het is prettig te constateren dat onze aanbevelingen en adviezen goed ter harte zijn genomen, want grote problemen zijn uitgebleven.”
Interessante week
“Het belooft een interessante week te worden met twee zware uitwedstrijden. Morgenavond (woensdag – red.) spelen we in Nijmegen tegen NEC en zaterdagavond wacht in Breda NAC als tegenstander, dat eveneens verrassend hoog op de ranglijst staat. In Breda zullen we gevolgd worden door meer dan tweehonderd fans, maar de kaartverkoop loopt nog en we hopen op de steun van een grote supportersschare.”
“Wat de kaartverkoop betreft, kijken we ook alvast even over de twee uitwedstrijden heen. Voor het thuisduel met FC Volendam, op zondag 9 november, zijn al losse kaarten te koop. Volendam heeft namelijk aangegeven geen gebruik te maken van het flexibele gedeelte van het gastenvak. Hierdoor kunnen wij nu al kaarten aanbieden voor de vakken OO en PP. Meer informatie hierover vindt u in het menu ‘kaartverkoop’ op deze website.”
Maatschappelijke activiteiten
“Ondanks het drukke voetbalprogramma hebben we in deze periode ook de nodige maatschappelijke activiteiten. Gistermiddag (maandag – red.) was de opening van de Skybox op de vijfde verdieping van het Martini Ziekenhuis. Een prima bijeenkomst met vertegenwoordigers van FC Groningen, de gemeente Groningen en de KNVB. Ook onze Junior Club was aanwezig.”
“Wij hechten grote waarde aan onze maatschappelijke rol. Zo gaan we volgende week maandag met de gehele selectie en begeleidende staf naar Ameland, onze maatschappelijke partner, in het kader van het project Scoren voor Gezondheid. We bezoeken scholen en hebben diverse activiteiten op het Waddeneiland. Het project duurt daarna twintig weken en de thema’s die behandeld worden, hebben betrekking op een gezond leefpatroon voor de jeugd. We zullen op Ameland gevolgd worden door NOS Studio Sport en mogelijk sluit ook een cameraploeg van RTL aan.”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) heeft de FC Groningen Junior Club een clinic bij VV Potetos in samenwerking met Skills 4All. Kinderen vanaf 7 jaar, die een leuke voetbalmiddag willen hebben, kunnen zich online aanmelden via het websitegedeelte van de Junior Club, te vinden in het menu bovenin de balk. Ook niet-leden van de Junior Club zijn voor deze gelegenheid uitgenodigd. De middag begint om 14.00 uur.”
Investeringsfonds
“In het weekeinde van 22 en 23 november wordt er een uitstapje georganiseerd voor de deelnemers aan het Investeringsfonds. De iets meer dan tachtig participanten bezoeken Barcelona en zijn onder meer aanwezig bij de Spaanse competitiewedstrijd FC Barcelona – Getafe. Het gezelschap zal begeleid worden door Ronald Koeman, die tevens een tactische voorbespreking aangaande de wedstrijd zal houden. Het is goed voor de contacten van met name de commerciële afdeling om met de investeerders eens in een andere sfeer en omgeving te vertoeven. We zullen in Barcelona ook iets meer bekend gaan maken over een aantal beleidszaken van de club.”
“Met de mededeling dat er morgenochtend (woensdag – red.) een Clubontbijt is voor de leden van de ABN AMRO Businesscorner en vrijdagmiddag weer een traditionele maandelijkse borrel voor de leden van de Hattrick’s Club en ABN Amro Businesscorner, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus