string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Zondag knallen tegen Willem II’.

Vrijdag 17 augustus 2012 om 15:05

Trainer Robert Maaskant staat zondag voor het eerst als trainer van FC Groningen in Euroborg tijdens een Eredivisieduel. Vrijdagochtend werkte hij er met de selectie een training af. “Vandaag hebben we ons beziggehouden met het verdedigende werk.”

Want wat dat betreft had Maaskant afgelopen week nog niet echt kunnen trainen. Immers, drie verdedigers waren afwezig door interlandverplichtingen. “Ook het spel in balbezit was voor verbetering vatbaar, dus daarop hebben we ons de afgelopen dagen gericht. Vandaag (vrijdag – red.) hebben we ons ook weer beziggehouden met het verdedigende werk.”
Kort blikte hij nog terug op de verliespartij bij Twente. “Het is vorige week tegen Twente een waarschuwing geweest. We hebben de beelden goed doorgenomen en het stond nogal schots en scheef. Bovendien heeft Twente maximaal van de mogelijkheden gebruik gemaakt. Daardoor werd het een flinke uitslag.”
“De tegenstander heb ik afgelopen weekend samen met Erwin van de Looi bekeken in Tilburg. Het is een ploeg die netjes voetbalt en een punt heeft gehaald. Piqué en Haastrup heb ik in het verleden zelf onder mijn hoede gehad. Ze hebben veel dreiging voorin. Het is aan ons om fouten te gaan forceren en kansen creëren. We zullen dus veel voorzetten gaan geven en afstandsschoten lossen. We willen zondag gaan knallen tegen Willem II.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’